avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa stiu daca sunt sanse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa stiu daca sunt sanse

tatal meu a fost condamnat la 1an si 10luni deoarece a avut firma cu multi ani in urma a iesit multi bani lipsa...atunci iau dat 2 ani si 10 luni.atunci a scapat.in 2003 intro seara a condus baut o duba la oprit 2 politai...atunci tata a vorbit cam mult...de atunci la tinut prin tribunale pana in anul2008atunci lau condamnat la 1an si 10luni.in ianuarie 2010 facea 1an si 10 luni si nici pana in ziua de azi nu iau dat drumul la jilava un doctor daca ii pot spune asa ia facut operatie de iernie pe care ia gresito talal meu sia facut cerere de liberare conditionata dar il tot amana vreau sa va intreb sunt sanse de a iesi in luna mai cand se prezinta iar la instanta?imi cer scuze ca nu am stiut cum sa ma exprim sper sa primesc un raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:55, 24 Aprilie 2010
depinde cati ani are tatal dvs.. daca are peste 60 ani impliniti, ar fi o sansa sa fie liberat conditionat.... dar sa stiti ca e o vocatie nu un drept.. asa ca poate fi tinut sa execute toata pedeapsa de 2 ani si 10 luni
E lipsit de inteles mesajul asta..ori a fost condamnat la 2 ani si 10 luni ori la 1 an si 10 luni?
firma..bani lipsa..duba..
Prima data a primit o pedeapsa pentru banii lipsa si acum pentru condus beat?
Intr-adevar, ne spuneti ca tatal dvs. ascapat , adica , in ce sens , cu m a scapat..i s-au dat cei 2 ani si 10 luni si nu i-a mai executat...lamuriti-ne ce anume s-a pterecut. Pentru cea de-a 2-a infractiune a primit 1 an si 10 luni...pai daca tatal si-a executat deja cei 2 ani si 10 luni, de ce n u a fost eliberat? de ce ar trebui sa faca o cerere de liberare conditionata? Spuneti-ne, cat totalizeaza pedeapsa sa , pentru a va lamuri dupa cat timp poate face aceasta derere, fiindca , in toate cazurile trebuie executata efectiv , in penitenciar, o fractiune din pedeapsa, apoi, tinand cont si de indeplinirea sau neindeplinirea conditiilor mentionate in lege , putem sti daca are sanse la inlocuitrea executarii pedepsei cu alta masura, respectiv cu liberarea conditionata. Referitor la fractia de pedeapsa care trebuie executata sau care poate fi considerata executata pe baza muncii prestate , deducerii din arestul preventiv, se tine cont de ea, in mod nediscriminatoriu, adica, este prima conditie ce trebuie indeplinita...deci executarea cel putin 2/3 din pedeapsa in cazul inchisorii ce nu depaseste 10 ani ( sau cel putin jumatate , atunci cand condamnatul a muncit in penitenciar ) , sau 3/4 in cazul inchisorii de peste 10 ani. Exista si prevederi speciale , pentru cazuri deosebite, cum ar fi cele pentru condamnatii ce nu pot fi folositi la munca ,din motive medicale sau di n cauza varstei inaintate, insa in cazul acerstora fractiunile de pedeapsa ce trebuie executate sunt cele mentionate de mine anterior. Se imoune insa ca acesti condamnati sa fi fost disciplinati si sa dea dovezi temeinice indreptare, de reeducare, adica sa se conformeze regulilor interioare din penitenciar, respectarea programului, atitudine cuviincioasa fata de personalul inchisorii , obuna conduita fata de ceilalti detinuti , renuntarea la deprinderile vicioase , la limbajul suburban, regretul sincer fata de savarsirea faptei , si cate altele.
Comunicati data cand sentintele au ramas definitive , cata pedeapsa cu sau fara executare a primit, daca le-a executat sau cat a executat, data cand a fost incarcerat( si data MEPI) .
oare nu a fost condamnat cu suspendare ( spune usserul ca a scapat) , sau a executat o parte ? iar in perioada de incercare a savarsit a doua infractiune si... NU prea se intelege ..

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata oanapyty oanapyty Buna ziua.sotul meu este incarcerat din 1 octombrie 2013 pentru inselaciune art 215 alin 1 2 3 3 ani i-a dat cu intrarea noului cod penal nu a ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata Arhidec Arhidec Buna ziua.Intrebare intrebatoare:Un detinut (pedepsa de 8 luni cu executare;initial au fost cu suspendare dar din cauza nerespectarii conditiilor impuse de ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)