avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... injurii din partea soacrei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

injurii din partea soacrei

Buna seara

nu stiu cum sa procedez mai corect si de aceea apelez la dvs.traiesc cu soacra in casa si am si copil, seara de seara se imbata si ne injura, tipa,scandal si chiar uneori se lasa cu batai,casa este a ei si eu am mutatie,intrebarea este:daca o dau in judecata pt injurii,calomnii,ce castig am eu si ce rezolvarea este la aceasta problema?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:04, 24 Aprilie 2010
Injuria si calomnia s-au abrogat din codul penal.
Daca o dati in judecata, va poate face soacra dosar de evacuare, dv. avand acolo numai statut de tolerat.
Sotia nu are nici un drept acolo, dansa ce pozitie are?
nu mare lucru.adica nimic,.dar cu siguranta mai multa ura,etc din partea ei,poate sa va si evacueze;cel mai bine ar fi sa va mutati.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Daca formulati o plngere la politie se va alege cu o amenda contraventionala.
Problema este ce veti face daca va va evacua?...aveti unde locui?
Injuria si calomnia s-au reincriminat printr-o decizie a Curtii Constitutionale, deci acele articole sunt in vigoare!
Asa este.....bine a punctat tudorioan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineata!am fost prezenta în sala de judecata ,imputernicita ... VCip VCip Bună dimineata!Am fost prezenta în sala de judecata ,imputernicita fiind de mama soacra(care are calitatea de parat) printr-o procura notariala ,intr-un ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare sunt foarte speriata, în privința ... L. Nico L. Nico Bună seara, Am o întrebare sunt foarte speriata, în privința fratelui care ma amenință mereu ca ma omoară, ma înjura este violent, urla, dacă nu ar ... (vezi toată discuția)
Calomnia si insulta reincriminate? Manole Dumitru Manole Dumitru Calomnia, injuria si insulta au fost introduse din nou in Codul Penal, ca infractiuni? Ca fapte pedepsite de legea penala? (vezi toată discuția)