avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident in intersectie - cine are dreptate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident in intersectie - cine are dreptate?

ajung intr-o intersectie semaforizata.un semafor sus si unul pe trotuar care are semnul aditional verde intermitent la dreapta.veneam de pe prima banda la semafor verde si sus si pe trotuar sa merg inainte,dar de pe contrasens a intrat o masina sa faca la stanga.nu am mai putut sa o evit si am intrat in ea.mentionez ca nu sunt marcaje pe sosea pt.prima banda obligatoriu la dreapta.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:21, 24 Aprilie 2010
Daca aveati verde, si el a facut stanga, Dvs. trebuia sa ii acordati prioritate de dreapta daca nu ma insel.
Prioritate au indicatiile semaforului conform Codului Rutier si al Regulamentului de aplicare.
Daca dvs ati intrat intr-adevar pe culoarea verde a semaforului, aveti dreptate
Se aplica prioritate de dreapta doar daca semaforul nu functiona sau nu era intersectie semaforizata! Nu exista cumva si camere in acea intersectie? Vreun martor?
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in continuarea celor deja postate, folositi functia "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

dorinvelici a scris:
pentru dl martianu:in legatura cu rasp.care l-ati dat:NU AVEAM CUM SA DAU PRIORITATE DE DREAPTA,masina de pe contrasens imi venea din STANGA,eu eram pe drumul cu prioritate.SUNTETI SOFER????
Daniel Coman a scris:

Prioritate au indicatiile semaforului conform Codului Rutier si al Regulamentului de aplicare.
Daca dvs ati intrat intr-adevar pe culoarea verde a semaforului, aveti dreptate

Sunt de aceiasi parere.
Dar totusi care este intrebarea ,raportat la cele relatate ?

Alte discuții în legătură

Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Prioritate semafor iustin_79 iustin_79 Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent vs. verde BogdanP BogdanP Multi se refera la verdele intermitent ca fiind mai \"slab\" decat verdele. Cu alte cuvinte verdele \"plin\" il bate pe cel intermitent. Si apare o dilema aici ... (vezi toată discuția)