avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi

am si eu o intrebare... bunica mea in varsta de 83 de ani a decedat acum 4 zile! este urmasa de veteran de razboi luand toate pensie de urmas de veteran si vaduva. vroiam sa va intreb daca primeste vreun ajutor de inmormantare din partea veteranilor de razboi daca e urmasa?
Cel mai recent răspuns: luisa_toma , utilizator 12:19, 25 Aprilie 2010
Sigur!
Mergeti la Casa de Pensii si interesati-va!
Da, primeste ajutor de inmormantare de la Casa de Pensii.
Actele necesare pentru solicitarea ajutorului de deces sunt următoarele: cerere tip pentru persoanele asigurate cu contract sau declaraţie de asigurare sau cerere pentru plata ajutorului de deces pentru pensionari; certificat de deces în original şi copie; actul de identitate al solicitantului în original şi copie; acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau, după caz, actul care atestă calitatea de moştenitor, tutore sau curator – original şi copie; actul din care să rezulte că s-au suportat cheltuieli ocazionate de deces.
Bunica mea care a fost si ea urmasa de veteran de razboi nu a primit de la veterani nimik, a primit ajutor de inmormantare doar dupa pensia normala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie, ajutor de deces katy-elena katy-elena Batrana decedata, a beneficiat de ajutor de veteran de razboi si detinut politic se primeste vreun ajutor din partea Oficiului de pensii sau a altui for? (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare pentru veteran nico_fair nico_fair Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 1 saptamana si nu stim inca daca mama mea poate beneficia de ajutor de inmormantare pt acesta, mentionez ca avea 90 ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare dyym1 dyym1 In caz de deces al vaduvei de razboi care este cuantumul ajutorului de inmormantare in acest an si de unde se solicita? (vezi toată discuția)