buna ziua m-am casatorit in italia cu un cetatean italian am facut si divortul dar nu am transcris nimic in romania.acum vreau sa ma recasatoresc in tara cu un cetatean roman si informandu-ma am aflat ca trebuia sa declar casatoria anterioara si in tara in termen de 6 luni.care sunt consecintele netranscrierii in tara si ce trebuie sa fac acum pentru a ma putea casatori in romania?
va multumesc anticipat
In cazul in care efectuati transcrierea casatorieie acum trebuia sa inregistrati si divortul, probabil ca functionarii din cadrul primariei serviciul de stare civila o sa va comunica ca daca tot sunteti divortata nu mai e necesar sa transcrieti casatoria respectiv divortul decat daca achitati o amenda.
Sa va casatoriti in Romania trebuie sa indepliniti conditiile iar actele necesare in vederea incheierii casatoriei sunt:
•declaratie de casatorie, ce urmeaza a fi completata la serviciul stare civila sector 4, in ziua depunerii actelor necesare incheierii casatoriei;
•actele de identitate ale viitorilor soti (valabile);
•certificatele de nastere originale ale viitorilor soti;
•certificatele medicale prenuptiale ale viitorilor soti;
•pentru cei care au mai fost casatoriti se va prezenta dovada desfacerii casatoriei anterioare, care poate fi:
◦a) certificatul de deces al fostului sot (original si copie);
◦b) sentinta de divort legalizata si ramasa definitiva si irevocabila.
Casatoria se va incheia dupa trecerea unui termen de minim 10 si maxim 14 zile calendaristice, de la data depunerii actelor.