avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizita minor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizita minor !

In urma unei hotarari judecatoresti( privind un divort) ramasa defintiva si irevocabila printre alte aspecte s-a stabilit si un program vizita minor .
Incercand sa port o discutie cu mama copilului referitor la acest aspect , mi-am dat seama ca aceasta nu-l v-a respecta .
Care sunt pasii legali si normali daca vineri la ora 17 .00 nu-mi da voie sa iau copilul ???
Va multumesc anticipat ??
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 11:11, 30 Aprilie 2010
Depuneti plangere pt Art. 307Cp. - Nerespectarea mãsurilor privind încredintarea minorului

Retinerea de cãtre un pãrinte a copilului sãu minor, fãrã consimtãmântul celuilalt pãrinte sau al persoanei cãreia i-a fost încredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã.

Cu aceeasi pedeapsã se sanctioneazã fapta persoanei cãreia i s-a încredintat minorul prin hotãrâre judecãtoreascã, spre crestere si educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre pãrinti sã aibã legãturi personale cu minorul, în conditiile stabilite de pãrti sau de cãtre organul competent.

Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.

Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.

din cate am inteles este vorba doar de o discutie , nu de o impotrivire la respectarea hotararii judecatoresti...
cred ca nu e cazul sa va temeti... orice mama responsabila se gandeste mai intai la binele copilului care arenevoie de ambii parinti...
Din pacate putine mame sunt responsabile(cunosc psihologia copilului pe varste si stagii de dezvoltare) la noi in tara.Eu va recomand sa urmati sfatul d-nei av.Margareta Stanciu doar daca intampinati in mod repetat greutati...aveti grija sa nu va duceti singur...este bine sa aveti un martor...din familie de preferat.
Am intels ca este vorba doar despre discutii si nu despre o impotrivire a mamei copilului,cu privire la la contactele stabilite prin hotarare judecatoreasca de instanta.Daca va exista o impotrivire expresa formulati plabgere penala conform art.307 c.pen.
Eu cred ca ar trebui sa rezolvati totul prin buna intelegere pentru ca cel care"este pus la mijloc" de interesele sau de ambitiile parintilor este copilul.
Cu rabdare,intelegere si discernamant se vor rezolva problemele,iar apelarea la dispozitiile legale ar trebui, in mod normal,sa fie ultima varianta.
Sa fiu mai explicit , este vorba de discutie datorita faptului ca din luna noiembrie 2008 de cand a inceput actiunea de divort , mama copilului a adoptat un comportament inexplicabil , incercand sa faca copilul sa se teama de faptul ca atunci cand v-a merge cu mine pe ea nu o va mai vedea niciodata ( am inregistrare telefonica cu aceasta expresie folosita de copil !).
A incercat premeditat sa faca ca in momentul in care hotararea v-a fii definitiva si irevocabila copilul sa refuze sa mearga , temandu-se de ce i-a fost repetat de 2 ani de zile ..incontinuu !!
Asa stand adevarata situatie , faptul ca , copilul se teme si refuza , ce-i de facut ?

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)