avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AS VREA SA STIU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AS VREA SA STIU

AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:06, 17 Aprilie 2010
Daca minorul nu v-a fost incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila, veti avea nevoie de acordul notarial al tatalui.
da.copilul va este incredintat spre crestere si educare.ati divortat dvs, nu si copilul.asa cum tatal are obligatii fata de copil, asa are si dreptruri.
Daca sunteti divortata de tatal copilului , iar copilul a fost incredintat spre crestere si educare dvs....nu este nevoie de acordul tatalui pentru a parasi tara impreuna cu minorul.
Trebuie insa sa aveti asupra dvs , pentru a arata organelor vamale hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Insa daca tatal are stabilit un program de vizitare minor, iar prin plecarea in strainatate impreuna cu minorul incalcati acest program de vizitare, tatal poate face plangere penala in baza art 307 cod penal.
Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.( art.43 Cod familiei).
Veti avea nevoie de acceptul lui de a parasi tara cu copilul, altfel, cum spunea @2007_rozi mai sus, tatal poate face plangere penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Drept de acces la minor beiu beiu Minorul a fost incredintat mamei prin hotarare de catre judecatorie. Tatal a cerut si el incredintarea copilului catre mama. Tatal a facut apel pentru ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)