avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea copilului din tara - divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea copilului din tara - divortat

Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca si obiectivul lui era sa stea 24 din 24 pe internet.Asa ca prietena mea a plecat ea sa aduca bani in casa.
Cand sa intors el a anuntato ca a gasit pe alta si ca vrea sa divorteze .Sa trecut si peste asta ,sa pronuntat divortul si sa primit custodia copilului in favoarea mamei.
Intrebarea este,mama vrea sa plece din tara,poate lua si copilul cu ea,daca la proces tatal a renuntat la copil si a fost incredintat mamei?
Trebuie sa ceara si lui voie?
Daca trebuie semnatura din partea lui si el nu vrea nici cum sa dea acea semnatura,ce se poate face pentru a pleca din tara cu copilul?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:37, 6 Aprilie 2010
Daca minorul i-a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila,atunci nu este necesar acordul tatalui pentru a iesi cu copilul din tara.
Trebuie sa ii faca pasaport minorului si poate iesi din tara doar cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
luiza2008 a scris:

Daca minorul i-a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila,atunci nu este necesar acordul tatalui pentru a iesi cu copilul din tara.


Cu o copie de pe hotararea judecatoreasca prin care i s-a incredintat copilul,definitiva si irevocabila si apostilata,poate parasi tara impreuna cu copilul,fara nicun fel de probleme
Pentru a parasi tara impreuna cu copilul nu este nevoie de acordul tatalui.
Problema este daca tatal are si program de vizitare minor stabili prin hotarare judecatoreasca....pentru ca in aceste connditii tatal poate face plangere penala in baza art 307 alin 2 cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor alinaralu alinaralu As avea o intrebare: Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori. Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)