avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IESIRE DIN TARA CU UN MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IESIRE DIN TARA CU UN MINOR

As avea o intrebare:
Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori.
Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a fetitei,cei 2 nu au fost niciodata casatoriti.Pe acea hotarare scrie ca sa stabilit pensia alimenatra in valoare de x lei si ca fetita a ramas in ingrijirea ei.Poate sa iasa din tara numai cu acea hartie?Hotararea este definitiva si irevocabila.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:17, 9 Iulie 2009
Daca are hotarare de incredintare a minorului, da, poate iesi din tara. Daca se plateste pensie alimentara probabil ca i-a fost incredintat minorul.
Numai daca in hotararea respectiva scrie ca minorul i s-a incredintat prietenei dvs, atunci aceasta poate iesi din tara fara acordul tatalui copilului.
Daca in cuprinsul sentintei se arata clar faptul ca minorul este intredintat eclusiv mamei si are drepturi depline asupra copilului si pe ultima pagina a sentintei scrie ca prezenta este definitiva si irevocabila, atunci poate ieisi din tara cu minorul cu sentinta in original sau legalizata asupra ei.
Mai sunt cazuri in care copilul este incredintat mamei dar si tatal are drepturi asupra copilului atunci fiind necesara o declaratie din partea lui ca este de acord ca mama sa plece impreuna cu mama intr-o tara anume stabilita si pe o perioada incepand cu data de X pana in data de Y.
alinaralu a scris:

Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a fetitei,cei 2 nu au fost niciodata casatoriti.Pe acea hotarare scrie ca sa stabilit pensia alimenatra in valoare de x lei si ca fetita a ramas in ingrijirea ei.Poate sa iasa din tara numai cu acea hartie?Hotararea este definitiva si irevocabila.


Din ceea ce ati postat rezulta ca fetita i-a fost incredintata mamei spre crestere si educare. prin urmare poate sa paraseasca tara impreuna cu fetita fara a mai fi nevoie de acordul tatalui. Insa trebuie sa prezinte la iesirea din tara hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Asta inseamna ca au custodie comuna? vali m vali m Buna ziua.Cineva din familia mea are o nedumerire.Are o fetita lasata in grija tatalui.In hotararea de divort scrie ca se incredinteaza spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Minori si familie ContSters433181 ContSters433181 Buna seara! In 2010 in urma unui proces de divort, cu minor, mi s-a incredintat spre crestere si educare fetita rezultata din casatorie, cu hotarare definitiva ... (vezi toată discuția)