avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea

vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu hotarare judecatoreasca,vreau sa stiu daca imi mai trebuieste acordul mamei ei ca sa pot iesi din tara cu fata? B-)
Cel mai recent răspuns: danutlucian13 , utilizator 20:44, 25 Aprilie 2011
Daca fetita v-a fost incredintata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,atunci nu mai este necesar acordul mamei pentru a iesi cu minora din tara.
Nu, nu aveti nevoie de acordul fostei dvs. sotii pentru a parasi tara impreuna cu minora.
Aveti nevoie la iesirea din tara ,de hotararea prin care minora v-a fost incredintata spre crestere si educare legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minora.
pe hotararea judecatoreasca nu scrie mentiunea definitiva si irevocabila ci doar cu apel in 30 de zile de la comunicare si nu sa facut nici un apel k este 1 an jumate de atunci?...deci cum as putea proceda?
Este necesar sa legalizati hotararea.
Pentru legalizare:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0.15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
cred ca nu am fost inteles bine,hotararea judecatoreasca este legalizata,mi-a legalizato avocata la tribunal,dar nu vad sa scrie k hotararea ar fi definitiva si irevocabila,in hoarare scrie k instanta hotaraste k casatoria sa fie desfacuta din vina paratei si minorul sa-mi fie incredintat mie iar parata este obligata la cheltuieli de judecata si pensie alimentara......cu temen de recurs 30 de zile,dar nu vad sa scrie nicaieri devinitiv si irevocabil....vreau sa stiu ca daca nu scrie lucrul asta imi trebuie procura de la fosta sotie sa pot scoate minorul din tara?...de ea nu mai stiu nimik de 2 ani iar copilul e sub custodia mea spre crestere si educare dar nu se mentioneaza nimik de definitiv si irevocabil

Alte discuții în legătură

Hotarare divort anescumaria anescumaria Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din ... (vezi toată discuția)
Copilul meu Nicolae R Nicolae R Am divortat de 1 an , iar mama copilului meu nu a participat nici la divort si nici nu a dat vre-un semn de viata de vreo 2 ani. As dorii sa aflu cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)