avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minori

Buna ziua , am si eu o intrebare
daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa le fac pasapoartele tin sa mentionez ca in hotararea de divot este mentionat ca vreau sa traiesc cu cele 3 minore in Germania .Hotararea este definitiva dar nu si irevocabila si el nu a cerut drept de vizita .Hotararea sa pronuntat in Romania la tribunalu pentru Minori si Familie la data de 21.09.2011 .Va rog datimi un raspuns repede va multumesc .
Cu respect Valentina
Pana nu devine irevocabila nu ii puteti scoate din tara fara acordul sotului
si ce trebuie facut sa devina irevocabila?
Nu aveti nevoie de acordul tatalui minorilor pentru a iesi din tara impreuna cu minorii, aveti insa nevoie de hotararea de divort legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si pasaport pentru minori.

Art. 30. - Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.

Daca sentinta judecatoriei nu a fost atacata cu apel in 30 de zile de la data comunicarii, atunci sentinta este definitiva si irevocabila.
Daca insa s-a formulat apel si v-ati judecat si la instanta de apel si nu a fost formulat recurs in 30 de zile de la data comunicarii deciziei tribunalului, atunci hotararea dvs. este si irevocabila.
Daca ati legalizat hotararea si va lipseste mentiunea "irevocabila", in masura celor aratate mai sus, se poate solicita si aplicarea mentiunii respective.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da cum am mai zis hotrarea este numa definitiv nu si irevocabila dar ce nu inteleg este ca avocatu care ma reprezentat mia zis ca nu am nevoie de semnatura lui de ce mia zis asa?
Mai am o intrebare cum adica trebuie sa legalizez hotararea de divort asta trebuie eu sa fac si unde trebuie facuta legalizarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0.15 lei,
-cerere adresata presedintelui instantei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)