Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din tara iar fostul sot nu vrea sa isi dea acordul prin procura. Va multumesc anticipat!
Buna ziua !
Daca a trecut termenul legal inautrul caruia hotararea judecatoreasca putea fi supusa cailor de atac , solicitati instantei emitente aplicarea mentiunii de "definitiva si irevocabila" pe respectiva hotarare .
da, au trecut cele 30 zile mentionate in hotarare. inca ceva: pentru asta am nevoie de avocat sau pot si eu ca si pers fizica sa fac acest lucru? multumesc! :)
Puteti sa mergeti singura, veti avea nevoie de fotocopie hotarare, taxa de timbru de 2 lei/exemplar (va recomanda sa solicitati mai multe copii legalizate), timbru judiciar de 0.15 lei/exemplar si cerere.
Pentru legalizarea hotararii de divort aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a cacrei legalizare se solicita.
Nu mai aveti nevoie de procura din partea tatalui pentru iesi cu minorul din tara, aveti nevoie doar de hotararea de divort prin care banuiesc ca minora v-a fost incredintata-legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si pasaport pentru minora.