avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu

Am divortat de 1 an , iar mama copilului meu nu a participat nici la divort si nici nu a dat vre-un semn de viata de vreo 2 ani. As dorii sa aflu cum pot sa ies cu copilul meu de 5 anisori din tara fara acordul mamei avind in vedere faptul ca aceasta nu e de gasit. Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:52, 5 Aprilie 2010
daca aveti hot definitiva si irevocabila de incredintare a copilului catre dvs puteti iesi cu el din tara farav acordul ei
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
:) colega crisv, a dorit sa va precizeze faptul ca, daca minorul a fost incredintat spre crestere si educare catre dvs., nu aveti nevoie decat de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila din care reiese acest lucru :) pentru a putea iesi din tara cu minorul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Avand in vedere ca in cadrul procesului de divort banuiesc ca ati solicitat si obtinut incredintarea minorului catre dvs., nu este necesar acordul mamei minorului la iesirea din tara.Este necesar doar sa aveti la iesirea din tara hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, mentiune pe care o obtineti de la instanta care a pronuntat hotararea pe baza unei cereri, a unei taxe de timbru de 2.00 lei si unui timbru jud.de 0,15 lei.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Impartasesc opinia colegilor mei: nu trebuie sa obtineti acordul fostei sotii. Puteti iesi din tara cu minorul pe baza hotararii definitive si irevocabile (investite in acest sens) prin care minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
"definitiv si irevocabil"?! valceanu_liliana valceanu_liliana Buna seara! As dori sa stiu cand devine o hotarare judecatoreasca\"definitiva si irevocabila\"!?!?(in cazul meu)...Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un ... (vezi toată discuția)