Am divortat de 1 an , iar mama copilului meu nu a participat nici la divort si nici nu a dat vre-un semn de viata de vreo 2 ani. As dorii sa aflu cum pot sa ies cu copilul meu de 5 anisori din tara fara acordul mamei avind in vedere faptul ca aceasta nu e de gasit. Multumesc pt ajutor!
:) colega crisv, a dorit sa va precizeze faptul ca, daca minorul a fost incredintat spre crestere si educare catre dvs., nu aveti nevoie decat de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila din care reiese acest lucru :) pentru a putea iesi din tara cu minorul.
Avand in vedere ca in cadrul procesului de divort banuiesc ca ati solicitat si obtinut incredintarea minorului catre dvs., nu este necesar acordul mamei minorului la iesirea din tara.Este necesar doar sa aveti la iesirea din tara hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, mentiune pe care o obtineti de la instanta care a pronuntat hotararea pe baza unei cereri, a unei taxe de timbru de 2.00 lei si unui timbru jud.de 0,15 lei.
Impartasesc opinia colegilor mei: nu trebuie sa obtineti acordul fostei sotii. Puteti iesi din tara cu minorul pe baza hotararii definitive si irevocabile (investite in acest sens) prin care minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare. ;)