Buna seara!
As dori sa stiu cand devine o hotarare judecatoreasca"definitiva si irevocabila"!?!?(in cazul meu)...Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare,,,,si cum pana acum nu am avut discutii contradictorii cu fostul meu prieten,nu m-a interesat si nici nu am citit cu atentie ceea ce era scris in acea hartie.Acum dupa 5 ani,dorind sa ies cu copilul din tara,am intampinat probleme.
Sunt hotărâri irevocabile:
1. hotărârile date în primă instanţă, fără drept de apel, nerecurate;
2. hotărârile date în primă instanţă, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotărârile date în apel, nerecurate;
4. hotărârile date în recurs chiar dacă prin acestea s-a soluţionat fondul pricinii;
5. orice alte hotărâri care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.
Banuiesc ca nu ati legalizat hotararea de incredintare a minorului-dvs. spuneti "am intampinat probleme".
Pentru a putea iesi cu minorul din tara aveti nevoie de hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor.
Avand in vedere ca vorbim de o hotarare de acum 5 ani, cu siguranta hotararea dvs. este definitiva si irevocabila, dar trebuie legalizata cu aceasta mentiune.
Pentru legalizare:-cerere adresata presedintelui instantei care a pronuntat-o, taxa de timbru 2.00 lei, timbru jud. 0,15 lei si sentinta a carei legalizare se solicita.
Multumesc frumos pentru raspunsuri,o sa urmez indicatiile dvs.!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Parasire tara
mareboys
In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Copilul meu
Nicolae R
Am divortat de 1 an , iar mama copilului meu nu a participat nici la divort si nici nu a dat vre-un semn de viata de vreo 2 ani. As dorii sa aflu cum pot sa ... (vezi toată discuția)