avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... PROMOVARE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

PROMOVARE

SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI SUNT INCADRATA PE POST CU STUDII MEDII. ANUL TRECUT AM TERMINAT MASTERUL IN DREPT, SI DESI INSTITUTIA SI COMPARTIMENTUL LA CARE LUCREZ ARE LEGATURA CU DREPTUL MI S-A SPUS CA NU AM DREPTUL LA PROMOVAREA IN CLASE PE STUDII SUPERIOARE PENTRU CA MASTERUL NU SE CONSIDERA STUDII DE NIVEL SUPERIOR . ESTE ADEVARAT, NU AM DREPTUL LA PROMOVARE, CONFORM LEGII 188?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:42, 26 Aprilie 2010
Nu inteleg cum ati reusit sa promovati un master fara a avea stusdii superioare nu neaparat juridice, masterul este luat in calcul la functionarii publicii ca forma de pregatire profesionala, xdeci nu poate tine loc de studii superioare in sensul legii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Studiile superioare (facultatea), nu masterul, dau dreptul la promovare. Daca studiile superioare sunt in specialitatea functiei sau sunt considerate ca atare de catre conducatorul institutiei, si au fost absolvite ulterior numirii in functia publica clasa III, atunci puteti promova in clasa.
Ca sa fiti promovata in categoria "studii superioare" trebuie sa indepliniti cel putin 2 conditii:
- sa aveti o facultate terminata si cu adeverinta ca ati sustinut si promovat examenul de licenta.
- sa existe post pentru specializarea in care ati terminat facultatea.

Ce prezentati dvs este un fel de strutzo-camila (sau poate nu am inteles noi bine despre ce este vorba): nu ati terminat o facultate dar ati facut un master !!!????:oops:
Nu stiu cum s-a intamplat asa ceva ptr ca un master este o forma de perfectionare DUPA terminarea studiilor universitare, adica dupa sustinerea si promovarea unui examen de licenta. #-o

Cum am spus, poate nu am inteles noi bine.

Daca insa toate acestea s-au intamplat (adica ati terminat o facultate, ati luat licenta si apoi ati facut si un master) iar facultatea si masterul absolvite sunt in specificul activitatii pe care o desfasurati, atunci opozitia angajatorului la trecerea dvs pe un post corespunzator pregatirii este nelegala.
NU AM PRECIZAT CA AM TERMINAT O FACULTATE DEOARECE ESTE LOGIC SI LEGAL CA PENTRU A URMA CURSURILE UNUI MASTER SA AI O FACULTATE ABSOLVITA, DE ACEEA IN MESAJUL MEU NU AM SCRIS ACEST LUCRU.
IAR CONFORM LEGII 288-LEGEA ORGANIZARII INVATAMANTULUI UNIVERSITAR, SE SPECIFICA FAPTUL CA MASTERUL ESTE UNUL DINTRE CELE TREI CICLURI ALE INVATAMANTULUI UNIVERSITAR( DE ACEEA SUNT NELAMURITA, PENTRU CA ASA CUM STUDIILE DE LICENTA SUNT CONSIDERATE STUDII UNIVERSITARE SI CURSURILE DE MASTER SUNT LA FEL).
Doamna, ce facultate ati absolvit? Pentru ca daca lucrati la asistenta sociala si ati absolvit facultatea de contabilitate, de exemplu, nu indepliniti conditiile cerute de OUG 105/2009 pentru a putea fi promovata, intrucat studiile superioare nu sunt in specialitatea functiei.
Inca ceva: absolvirea de studii superioare in specializarea drept (ceea ce nu este cazul master-ului) nu dau dreptul la promovare, intrucat legea 188/1999 spune clar ca pe functiile publice de auditor si consilier juridic nu se poate face promovare in clasa (ele se ocupa doar prin concurs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)
Transformare post din clasa iii - in clasa i, in sistemul bugetar si cerinte de studii pentru "studii superioare de lunga durata" dupa noua legislatie tip bologna. MaximD MaximD Buna. Sunt angajat pe post de referent (clasa III) din anul 2015, intr-o institutie bugetara. Mentionez ca in 2013, am absolvit cu diploma de licenta la ... (vezi toată discuția)