avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legal ca administratorul blocului in care locuiesc:

- sa monteze stalpi pe trotuarul din spatele blocului in asa fel incat sa obtureze trotuarul (evident si pe banii locatarilor)

- sa incuie pe fiecare etaj (blocul are 8 etj) ghena de gunoi astfel incat locatarii sa fie obligati sa coboare cu gunoiul pe scari sau cu liftul pentru a-l arunca in tomberoanele situate imediat sub balconul etajului 1 si langa contorul de gaze.

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la aceste intrebari si ce masuri trebuiesc luate pentru remedierea acestor situatii.

Multumesc frumos,

Florina
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:42, 27 Aprilie 2010
Administratorul nu poate sa limiteze accesul locatarilor nici pe trotuar nici la ghena de gunoi.Trotuarul apartine domeniului public si nu poate sa monteze stalpi dupa bunul sau plac .Faceti o sesizare la Primaria de care apartineti daca sunteti nemultumit . De asemenea referitor la ghena de gunoi trebuie sa asigure accesul tuturor locatarilor la aceasta nu poate singur sa ia decizia inchiderii, decat daca s-a hotarat in adunarea generala a proprietarilor o astfel de masura .
Trebuie sa vedeti daca exista o hotarare de asociatie de proprietari sau locatari si cum este motivata aceasta hotarare . Daca nu v-a fost comunicata sau afisata la loc vizibil si considerati ca este nelegala o puteti ataca in instanta.
Multumesc mult pentru raspuns! Ma puteti ajuta cu nr. legii care sustine aceasta ilegalitate?
Inca o data multumesc frumos,
Florina
Ati intrebat administratorul de ce incuie ghenele de gunoi? Poate are un motiv intemeiat.

Interventie moderator
Va rog sa nu mai postati aceeasi intrebare in mai multe sectiuni. Riscati sa vi se stearga toate, cu raspunsuri cu tot!
Florina_S a scris:

As dori sa stiu daca este legal ca administratorul blocului in care locuiesc:
- sa monteze stalpi pe trotuarul din spatele blocului in asa fel incat sa obtureze trotuarul (evident si pe banii locatarilor)

- sa incuie pe fiecare etaj (blocul are 8 etj) ghena de gunoi astfel incat locatarii sa fie obligati sa coboare cu gunoiul pe scari sau cu liftul pentru a-l arunca in tomberoanele situate imediat sub balconul etajului 1 si langa contorul de gaze.

1. Intrebati administratorul si/sau presedsintele, membrii comitetului executiv si aflati care este motivul si scopul montarii stalpilor. Poate au un scop bun, de exemplu sa impiedice parcarea masinilor sau sa protejeze ceva acolo.
2. Da. Conducerea asociatiei poate lua decizia de inchidere a ghenelor de gunoi in cazul in care acestea s-au infundat. In acestea se aduna gunoaie care fermenteaza si devin un adecarat focar de infectii pentru locatari.
Dupa desfundare se pot folosi din nou. Sau, daca aceste jgheaburi s-au deteriorat poate necesita lucrari de reparatie sau inlocuire totala si poate acesta este scopul inchiderii lor. Sunt asociatii unde s-a luat hotararea desfiintarii acestora datorita infundarii lor foarte des cu toate urmarile negative de la munca si cheltuiala pentru desfundare pana la emanarea de mirosuri de putrefactie.
Intrebati presedintele asociatiei si aflati care este motivul inchiderii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghenele de gunoi de pe etaj alexandra_gabriela alexandra_gabriela Buna ziua, Imi puteti spune si mie daca administratia are dreptul sa inchida ghenele de gunoi de pe etaj? Eu locuiesc intr-un bloc nou si de curand ne-am ... (vezi toată discuția)
Depozitare gunoi spatiu comercial julia_chi julia_chi Buna ziua reprezentanta sc care detine unul din spatiile comerciale de la parterul blocului insista sa depoziteze in ghena blocului tomberoanele de gunoi ale ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)