avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare libere pt. zile lucrate in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare libere pt. zile lucrate in perioada de preaviz

Daca cuiva i se da un preaviz (de restructurare cf. criteriilor din C.C.M.) iar acesta reclama ca a lucrat pe anul 2009 si pana in prezent circa 100 zile fara a-si lua libere in alte zile, cum se procedeaza? Se intrerupe preavizul si se acorda zilele libere sau acestea se pierd. Mai trebuie mentionat ca seful sau direct a tinut o evidenta, insa pontajul s-a facut normal, fara ase tine seama de orele/ zilele lucrate in plus.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:29, 26 Aprilie 2010
Orele lucrate in plus fata de programul normal de lucru sunt ore suplimentare. Acestea se compenseaza cu timp liber corespunzatoar in urmatoarele 30 de zile. Daca orele suplimentare nu au fost compensate in perioada de 30 de zile, acestea vor fi platite cu un spor de 100%.
Preavizul nu se intrerupe, angajatorul va plati orele de munca efectuate suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Ore suplim ContSters60781 ContSters60781 Am doua intrebari in legatura cu art 119 din Codul Muncii. 1. Cum se trec in pontaj orele libere platite in urmatoarele 30 zile dupa efectuarea celor ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)