avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prestari servicii hoteliere - intracomunitare si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prestari servicii hoteliere - intracomunitare si extracomunitare-

Buna ziua, niste intrebari, vreau sa stiu cum se opereaza in contabilitate urmatoarea situatie.

Suntem un hotel, situat in Cluj Romania, dorim sa colaboram cu agentii din strainatate (adica ei sa ne trimita la noi in hotel clienti),pe baza unui contract de prestari servicii, intrebarea este cum se contabilizeaza acest lucru, implica autorizatie de la vama, este un export de servicii?(pentru care avem nevoie de autorizatii, sau plata unor taxe) se plateste TVA de noi?, practic ce implica acest lucru din punct de vedere contabil fiscal(se declara ceva in plus declaratii fiscale), intrebare in doua ipostaza:

1. in cazul in care este o agentie din spatiu comunitar
2. in cazul in care este o agentie inafara EU.

Va multumesc anticipat pentru raspinsuri, pareri cu specificarea legilor unde sa verific, imi e de ajutor chiar daca imi puteti furniza baza legala pentru aceasta operatie

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii hoteliere intra si extracomunitare macko macko Buna ziua, niste intrebari, vreau sa stiu cum se opereaza in contabilitate urmatoarea situatie. Suntem un hotel, situat in Cluj Romania, dorim sa colaboram ... (vezi toată discuția)
Accize cafea ginnyy ginnyy Imi puteti confirma, va rog, ca acciza pe cafea este datorata doar de primul importator sau de producator. In cazul meu, daca cumpa cafea pt revanzare de la ... (vezi toată discuția)
tva la activitatea de reprezentare firme straine gparvu gparvu Daca o firma din Romania reprezinta o firma straina pentru care executa servicii de marketing si asistenta in vederea realizarii de exporturi din Romania, la ... (vezi toată discuția)