In anul 2001 se incheie un act de cesiune de parti sociale(se vinde o firma cu datorii). Ulterior autentificarii acestui act cesionarul afla ca este condamnat penal-cu suspendare- si ii inapoiaza cedentului toate actele societatii + stampila, dar fara sa faca vreun act in acest sens. La aproape un an de la cedarea de parti sociale -2002- cedentul, desi nu mai avea calitate, inregistreaza la orc mentiunea de cedare de parti sociale, semnind in calitate de asociat !
Se poate constata nulitatea absoluta a inscrierii mentiunii facuta in frauda legii ?
Partea cu semnatura nu mi-e prea clara, dar in principiu ORICARE din partile contractului de cesiune poate sa faca demersuri pt. inscrierea mentiunii la ORC .... E ceva ce-mi scapa? Contractul din 2001 a fost inregistrat ... sau altceva?
pai...cedentul s-a prezentat la onrc, a cerut inscrierea acestei mentiuni (actul aditional de cedare parti sociale), dar a semnat tot in calitate de asociat , desi nu mai era !
Vrei sa intrebi daca nu cumva faptul ca semnarea actului la onrc este nula pt ca a fost facuta de catre o persoana ce nu mai avea calitatea sa o faca?!
Spune-ne interesu' ca sa-ti spunem cum sa porti fesu':D
Vrei sa intrebi daca nu cumva faptul ca semnarea actului la onrc este nula pt ca a fost facuta de catre o persoana ce nu mai avea calitatea sa o faca?!
Spune-ne interesu' ca sa-ti spunem cum sa porti fesu':D
Mai exact, cu care dintre parti esti?
da, da, asta vreau sa intreb!:D
sunt cu cesionarul :D... ca numai de astia am parte!:P
Pai... de ce vrei sa anulezi inregistrarea prin care se dovedeste ca ai cumparat?! D-asta te-am intrebat care ti-e interesu'...
Sau intrebi preventiv....
Una peste alta, nu cred ca e nula inregistrarea; nu cred ca e conditionata valabilitatea ei de calitatea celui care o face.
Alte discuții în legătură
Reprezentare
mony
Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)