avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz platit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz platit?

In cazul demisiei conf art. 79, aliniatul 4, angajatorul poate refuza plata preavizului?
Exista CIM in care este specificat ca angajatul isi poate da demisia numai cu preaviz de 30 zile?
Angajatorul este de acord cu demisia si cu preavizul dar nu doreste prezenta angajatului la locul de munca pe aceasta perioada, mentioneaza acest lucru cand semneaza demisia.
Angajatul a solicitat perioada de preaviz in mod expres.
Se plateste perioada de preaviz, sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 6 Martie 2007
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Asadar, perioada de preaviz se plateste.
Poate angajatorul sa renunte la preaviz fara a-l anunta pe angajat?
Daca angajatul trebuie anuntat, cum se face acest lucru? In scris!!!!!
poate sa-l anunte in scris sau pe cererea de demisie isi pune acordul cu privire la renuntarea preavizului.
In momentul in care angajatorul a mentionat expres pe demisie ca "nu doreste prezenta angajatului la locul de munca pe aceasta perioada" eu consider ca angajatorul a renuntat la termenul de preaviz - cu o formulare ce-i drept improprie, dar - cu consecinta incetarii CIM la acel moment, caz in care nu mai exista nici obligatia de plata a salariului pt aceasa perioada.
Mai este valabil acest lucru si daca angajatorul ii impune angajatului ca pe perioada preavizului sa nu se angajeze in alta parte?

Alte discuții în legătură

Valabilitate anexe nevizate de itm alex01 alex01 #-oam si eu o problema.La sfarsitul luni martie ma-m angajat la o fabrica din bucuresti k operator masini unelte,mi-sa facut contract de munca individual,dupa ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta nonuletz nonuletz In cazul in care se incheie un act aditional ulterior CIM care contine o clauza de neconcurenta, prevazandu-se ca isi va produce efectele pe perioada CIM si ... (vezi toată discuția)