avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

In cazul in care se incheie un act aditional ulterior CIM care contine o clauza de neconcurenta, prevazandu-se ca isi va produce efectele pe perioada CIM si dupa 6 luni de la incetarea acetuia, in schimbul unei indemnizatii, ce se intampla daca angajatorul nu mai respecta aceasta clauza, refuzand sa plateasca indemnizatia? Mai exact, salariatul demisioneaza, se angajeaza la o firma neconcurenta, dar angajatorul spune ca renunta la clauza si ca nu va mai plati indemnizatia.
Cel mai recent răspuns: nonuletz , utilizator 17:18, 21 Iunie 2010
Clauza de neconcurenta isi produce efectele numai daca in cuprinsul contractului individual de munca sunt prevazute in mod concret activitatile care ii sunt interzise angajatului la data incetarii contractului, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare, perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta, tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii, precum si aria geografica in care angajatul poate fi in reala competitie cu angajatorul
clauza de neconcurenta nu poate avea ca efect interzicerea in mod absolut a exercitarii profesiei salariatului sau a specializarii pe care o detine .
Toate astea le stiu...clauza e perfect valabila. Intrebarea mea era alta...poate angajatorul sa renunte unilateral la ea???
Acest lucru ar trebui sa scrie in contract:daca poate sau nu sa renunte la ea .Daca nu scrie nimic in acest sens contractul ramane valabil si trebuie sa va dea banii
nonuletz a scris:

Toate astea le stiu...clauza e perfect valabila. Intrebarea mea era alta...poate angajatorul sa renunte unilateral la ea???

Clauza de neconcurenţă nu poate fi denunţată unilateral de nici una dintre părţile contractului individual de muncă, indiferent căreia dintre ele îi aparţinuse iniţiativa includerii ei în contract.
Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Clauza contact de munca radu587 radu587 Acum m-am angajat la o noua firma si in contractul meu de munca este o clauza: Dupa incetarea contractului de munca, pe o perioada de doi ani, salariatul se ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca stabilo stabilo Am semnat la munca un act aditional prin care angajatului ii revine obligatia ca pe parcursul executari contractului sau dupa incetarea acestuia pe o perioada ... (vezi toată discuția)