avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre infiere

in primul rand va salut pe cei aflati aici. am 39 de ani si sunt din bucuresti.m-ar interesa foarte mult daca cineva mi-ar spune cum as putea afla numele sau adresa mamei mele naturale sau al fratilor mei mai mari(am aflat ca mai am 5)....dar se pare ca mama si o parte din frati locuiesc in strainatate de mai mult de 30 de ani,dar vin in tara atunci cand pot.m-au cautat la adresa unde stiau ca m-au lasat cand aveam 2 ani dar parinti adoptivi nu-i lasa sa ia legatura cu mine.....in final au trecut anii ,am aflat ca sunt infiat,parinti adoptivi nu mai sunt in viata.....eu nu mai locuiesc la aceeas adresa(cu toate astea am aflat ca m-au cautat acum vreo un an).....eu locuiesc in spania de ceva ani......poate cineva poate sa ma indrume.......multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 20:21, 26 Aprilie 2010
O modalitate de a afla ceva date despre mama dvs. (si poate si despre tata) este sa mergeti la Starea civila care a eliberat certificatul dvs. de nastere si sa solicitati informatii despre parintii dvs. biologici care sunt mentionati in vechiul certificat de nastere pe care l-ati avut inainte de a vi se elibera cel actual in care apar parintii adoptivi. In evidentele Starii civile se pastreaza mereu o urma despre numele anterior si parintii biologici ai unui copil adoptat. In plus de asta, adoptia dvs. s-a facut pe baza unei decizii oficiale si poate reusiti sa gasiti printre actele parintilor adoptivi acest document. In perioada in care dvs. ati fost adoptat stiu ca adoptiile se faceau prin Consiliul popular al localitatii de domiciliu dar pentru a cauta in arhiva va trebuie ceva informatii concrete gen data adoptiei, numarul de dosar etc. De la Starea civila e putin probabil sa obtineti informatii despre fratii dvs. insa daca veti cunoaste macar numele complet al mamei si data ei de nastere, ar fi posibil apoi sa mai faceti investigatii. Cum inteleg ca mama dvs. locuieste in strainatate e clar ca asta va ingreuna un pic lucrurile insa nu le face imposibile. E importanta si tara unde banuiti ca se afla mama dvs. Tineti-ne la curent cu ce reusiti sa aflati. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gasirea parintilor biologici marialigia marialigia am 26 de ani si am fost infiata in jurul varstei de 2 ani. nu am nicio informatie despre mama mea biologica. familia adoptiva nu mi-a furnizat niciodata nici ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi caut mama naturala, nu stiu unde sa ma adresez firewolf firewolf sunt majora , am fost infiata de la un camin de copii, certificatul de nastere este emis in 1975 eu fiind nascuta in 1974 , pe certificat apar doar numele ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)