avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu doresc sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu doresc sa divortez

am asa de multe de spus ca nu stiu cu ce sa incep... o sa ma straduiesc sa fiu cat mai concis si la subiect. va rog sa ma ajutati. sotia mea mi-a trimis citatie de divort fara sa ma anunte,acasa la parinti unde am locuit cu ea un an jumate.eu cu ea am plecat anul trecut in strainatate la mai bine cum se zice.ea s-a plans ca ii e dor de parinti si am hotarat sa amandoi sa plece 2 sapt. in ian anul acesta. intretimp ea mi-a zis ca nu s-ar mai intoarce.eu am explodat cu gandul la datoriile pe care le aveam amandoi in tara.familiile noastre i-au zis sa se inoarca si sa vedem apoi ce facem.ea a zis ca da,dar in momentul in care a ajuns la sora ei si la cumnatul meu ea s-a schimbat total.eu i-am zis ca vreau sa fim o familie ca toti gresim si sa nu ne despartim. i-am zis sa se linisteasca si sa vorbim. sa vedem timpul. a trecut o luna jumate de cand nu am mai vb cu ea si acum am primit verdictul care ma doare,nici macar nu m-a anuntat sa imi zica. sustin cu tarie ca a fost influentata de sora ei ca numai ei nu au zis nimic. acum eu ce sa fac? sunt in strainatate si pur si simplu nu am fost anuntat oficial,pt ca mama a primit citatia,nu eu? si nu ma pot prezenta la proces,iar in citatie scrie ca se poate judeca fara ca ea sa participe. e posibil? si martor are un foarte bun prieten al meu,care spune ca el nu stie nimic despre asta si nu il intereseaza si ca el nu se prezinta. eu vreau sa aman divortul si cum sa fac,cat timp pot sa il aman,asta numai ca sa imi recastig sotia pe care o stiam eu,pt ca ma repet ea a fost sigur influentata sa faca pasul asta. va rog sa nu ma luati de nebun,dar am incercat cat de cat sa explic situatia mea. sunt foarte debusolat si cu nervii la pamant dar inca sper ca nu ne v-om desparti .daca nu ma prezint,pt ca oricum nu pot n niciun fel,se v-a amana procesul de divort? va rog mult sa imi dati un raspuns.
Cel mai recent răspuns: eu_gabriel , utilizator 00:59, 1 Mai 2010
In primul rand,aflandu-va in strainatate,contactati prin rudele din tara un avocat,caruia ii faceti angajament pentru asistenta juridica,urmand ca acesta,in lipsa dvs.sa va reprezinte in proces.
Dvs,trebuie sa va ganditi ce doriti:
Ori considerati,cum ar fi normal ,ca nu poti face dragoste cu forta/sila si va despartiti de comun acord si eventual faceti apoi un partaj,finalizat cu o tranzactie inclusiv pe plata debitelor,ori va opuneti la divort si se va acorda atunci un termen mai lung pentru a putea sa va impacati,daca se mai poate..
De asemeni este posibil sa va opuneti la desfacerea casatoriei,situatie in care trebuie sa faceti dovada cu probe(acte si martori,alte mijloace de proba),fie ca sotia este vinovata de destramarea relatiilor dintre dvs,fie ca relatiile dintre dvs.nu sunt grav si iremediabil vatamate,astfel ca puteti convietui in continuare,ca sot si sotie.
Toate acestea urmeaza sa le stabiliti discutand cu avocatul dvs.ca strategie de aparare.
Avand resedinta in strainatate puteti mandata o persoana care sa va reprezinte in dosar.
In cazul divortului prezenta partilor este obligatorie, putand fi reprezentati de mandatar, cu mandat special - procura notariala, intrucat situatia in care va aflati (adica avand resedinta in strainatate) va permite acest lucru. Preferabil sa mandatati un avocat care stie si cum sa formuleze apararile si are dreptul de a depune concluzii...
Eu nu am inteles clar ce vreti dvs.
Procesul se va judeca in lipsa dvs.
Cu avocat angajat se pot gasi solutii de prelungire a procesului.Va ajuta acest lucru?

avocat Claudiu Lascoschi
repet ea a fost sigur influentata sa faca pasul asta


...poate i-a deschis cineva ochii, poate i-a luat un val de pe fata...poate a influentat-o in asa fel in care a ajuns sa descopere ce vrea de la viata...
daca a luat aceasta decizie...si chiar daca va impacati...oricand va exista riscul unei asa zise influente.
...si? de ce sa tergiversati procesul? sa ii recastigati increderea, dragostea?
Prelungirea procesului de divort ar putea sa il ajute daca sotia lui nu este foarte hotarata...
Poate sa ajunga si la concluzia ca nu ar dori divortul...in cursul procesului.
Insa se pot si recasatori ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

nu vreau divortul dragulin dragulin Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)
Divort din care oricine ar putea invata multe! Adrian Serban Adrian Serban Contextul fiind atipic in cazul divortului meu, voi explica intai situatia, inainte sa trec la scurtele mele intrebari din finalul mesajului. Sunt ... (vezi toată discuția)
Divort Sorin777 Sorin777 Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de ... (vezi toată discuția)