Buna Ziua,
Va rog daca poate cineva sa-mi comunice care sunt normele ce guverneaza inregistrarile in registrul de intrari-iesiri al unei societati comerciale
Buna dimineata.
Legea prevede doar anumite registre obligatorii ale agentilor economici.Registrul de corespondenta nu face parte din categoria lor,dar este absolut necesar unui firme.
Acesta in schimb poate fi prevazut in organigrama interna a circulatiei documentelor firmelor .
Buna Dimineata,
Multumesc pentru raspuns.
A fost foarte exmplificativ.
Ce ma nedumireste este urmatoarea situatie:
-in registrul de intrari- iesiri pe care il am nu este trecuta in partea dreapta ( la iesire) si un tabel ce contine nr. de inregistrare .
Acest lucru ma nedumireste pentru ca apare in partea stanga a registrului un tabel ce contine nr. de inregistrare si astfel nu am un tabel similar pentru rubrica iesiri pe care sa-l completez.
Si prin urmare nu stiu cu ce numar sa numerotez un document ce pleaca din firma.
Sau pe scurt este necesar sa existe o concordanta cu privire la numerele din registru pentru intrari si iesiri sau fiecare parte a registrului are un numar diferit de cealalta.
Numerele de Intrare cu numerele de Iesire arareori sunt identice.
Fiecare entitate numeroteaza actele de Iesire la alegere,unii de la 1..altii...001..altii de la 100...ca atare slabe sperante ca numerele sa fie aceleasi.