Buna ziua. Vreau sa suspend o firma, dar am bani in casa cam multi, cum as putea sa fac sa 'scap de ei', sa platesc administratorul? cat se plateste impozit pt asta? pe dividende nu pot sa bag ca sunt bani proveniti din anii anteriori.Ma sfatuiti si pe mine va rog cum as putea sa aduc casa pe 0 cu minim de impozit. multumesc
In mod normal suma de bani care se afla in casa la momentul suspendarii activitatii firmei la ORC nu afecteaza cu nimic impozitul ce trebuie platit la stat. Puteti face achizitii pentru a diminua profitul, dar la fel de bine puteti sa suspendati activitatea firmei fara sa va atingeti de banii din casa.
Multumesc pt raspunsuri. Vreau sa precizez ca firma nu mai are venit din 2008, de atunci provin banii din casa. Nu mai vreau sa fac achizitii, vreau doar sa-i scot din firma si sa platesc impozitul aferent(dar cat mai mic 16%). cum pot sa fac asta? ca asociat, ca administrator?
Daca aveti bani pe casa, doar in hartii, asta v-ar putea crea probleme la un eventual control. Banii ar trebui sa existe efectiv in societate. La constatarea ca acestia nu exista, s-ar putea intocmi dosar penal administratorului firmei. Eu cred ca asta este problema principala si nu plata impozitului.
In privinta, "cum scap de ei?", daca faceti cheltuieli acestea trebuie justificate.
Infiintare srl 3%
ionut2001
Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica:
Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)