avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratia 209 - va rog sa ma indrumati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratia 209 - va rog sa ma indrumati

Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia Financiara cum ca trebuie sa depun declaratia 209. Nu inteleg de ce trebuie sa depunem aceasta declaratie din moment ce noi nu am instrainat proprietati in urma succesiunii. Mentionez ca platim impozit pe terenul mostenit la primaria de care apartinem.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:24, 27 Aprilie 2010
mom a scris:

Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia Financiara cum ca trebuie sa depun declaratia 209. Nu inteleg de ce trebuie sa depunem aceasta declaratie din moment ce noi nu am instrainat proprietati in urma succesiunii. Mentionez ca platim impozit pe terenul mostenit la primaria de care apartinem.
Va multumesc.

Dupa parerea mea mostenirea dobandita prin instanta nu se incadreaza in cerintele declaratiei 209. Acesta declaratie se refera la veniturile obtinute din intrainarea imobilelor pe alta cale decat notariala. Dvs ati obtinut o proprietate in instanta in urma mostenirii si nu venituri din intrainarea unei proprietati.
Sfatul meu: nu lasati lucrurile asa, caci nu se sting de la sine, faceti un drum pana la Administatia Fiscala si prezentati actele inspectorului care v-a trimis instiintarea.
art. 77^1 Cod Fiscal
3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

cred ca aici va incadrati, totul depinde de data decesului parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe banii incasati din vanzare moisesorinlucian moisesorinlucian Prin decesul parintilor fiind unicul fiu, sunt si unicul mostenitor cu acte in regula al apartamentului propietate personala pe care l - au detinut. Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cryssa20 Cryssa20 Buna ziua. As dori sa stiu cat timp pot sta cu succesiunea nefacuta. Sunt singurul mostenitor cu drepturi, nu se pune problema ca altcineva sa atace ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare padure si pasune gm_mg gm_mg Suntem mostenitorii de drept, cu succesiune dupa defunct in termen de 2 ani. Am contactat un notar pentru intocmirea unui precontract de vanzare cumparare a ... (vezi toată discuția)