avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost angajat la o cooperativa societate ca si depanator radio tv din cauza lipsei de comenzi am fost nevoit sa ma retrag , mi s-a intocmit dosarul pentru somaj dar acesta a fost respins pe motiv ca in ultimele 24 de luni am vechime doar 9 luni 4 zile ,dupa 28 de ani de munca, intrebarea mea este daca am dreptul sau nu la ajutor de somaj sau ce as putea sa fac? Am ramas si fara loc de munca si nu am nici somaj.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Viorel G., utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:04, 27 Aprilie 2010
pentru acordarea ajutorului de somaj trebuie sa aveti o cotizatie de minimul 12 luni in ultimele 24.
Din pacate nu indepliniti cerintete Legii 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Drepturi pt.somaj oprita oprita Buna ziua: Daca pina in data de 01.08.2012 o persoana a lucrat cu contract de munca, fiind indeplinite conditiile de a primii somaj, deoarece de la aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj magdalena1957 magdalena1957 Daca platesc somajul din mana 1 an de zile pot beneficia de indemnizatie de somaj la sfarsit?Deci am 12 luni in care am dat cotizatia,se poate? (vezi toată discuția)