avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

as vrea sa stiu daca este posibil ca un parinte care are toate bunurile pe numele sau iar sotia decedata, poate face acte de vanzare-cumparare, donatie sau oricare altul unuia dintre copii fara ca celalalt copil sa stie cel putin
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 12:48, 28 Aprilie 2010
daca bunurile au fost in comun cu sotia, nu.
trebuie dezbatuta succesiunea, dezbatere la care vor participa si cei 2 copii
daca bunurile sunt proprii, puteti sa dispuneti de ele cum doriti
bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei dar fara ca sotia sa apara in nici unul din acte
gi-jane a scris:

daca bunurile au fost in comun cu sotia, nu.
trebuie dezbatuta succesiunea, dezbatere la care vor participa si cei 2 copii
daca bunurile sunt proprii, puteti sa dispuneti de ele cum doriti

Insa nu trebuie incalcata rezerva succesorala.
Am vrut sa spun rezerva legala.
unde ma pot interese daca parintele a facut asa ceva? la cadastru?

Alte discuții în legătură

Testament autentic-intabulare Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Va rog mult sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: este vorba despre un testament autentic prin care o persoana este declarata legatar ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Testament lacra74 lacra74 Ezista un testament ce nu poate fi atacat???Cum poate sa faca un parinte sa lase mostenire a un singur copil(fiind 4 copii)??? (vezi toată discuția)