avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata factura

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: am cumparat pe firma niste marfa electronica de la o alta firma. Intre timp proiectul la care lucram, a inghetat si am propus firmei respective sa-si ia marfa inapoi. Ei ma dau in judeata acum pentru recuperarea banilor. Am vreo solutie de iesire?
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 20:25, 24 Mai 2010
Nu, ramane la latitudinea lor sa accepte preluarea marfii inapoi.
Trebuie vazut temeiul in drept al cererii de chemare in judecata si inscrisurile pe care se sprijina. Trebuie verificate cu atentie facturile.
Firma a emis factura, iar marfa a trimis-o prin curierat.

In instanta au prezentat comanda mea, factura si documentul de transport. Factura nu este semnata de mine.

Eu vreau sa le returnez marfa si nu banii. Ce solutii am?
Inca o intrebare:

Sunt chemat in judecata in judetul firmei furnizoare. Din ce stiu eu procesul se deschide in judetul unde are sediul beneficarul serviciilor. Pot sa fac o cerere de intampinare in acest sens?
wizard a scris:

Inca o intrebare:

Sunt chemat in judecata in judetul firmei furnizoare. Din ce stiu eu procesul se deschide in judetul unde are sediul beneficarul serviciilor. Pot sa fac o cerere de intampinare in acest sens?

Ati semnat un contract?... care este locul incheierii acestuia?
competenta este mentionata in contract....

Alte discuții în legătură

Somatie de plata oug 119 ContSters56278 ContSters56278 Va cer parerea in urmatoarea speta: SC furnizor de materiale de constructii ,incheie cu un SA(cu sediul in alt judet) un contract comercial de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a instantei andr33apn andr33apn Buna ziua, Va prezijnt urmatoarea speta : O societate comerciala face o oferta promotionala materiale si o transmite pe fax unei autoritati publice ... (vezi toată discuția)
Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)