avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doua hotarari potrivnice - care se poate anula prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doua hotarari potrivnice - care se poate anula prin cerere de revizuire ?

Buna ziua !
Am doua hotarari potrivnice in aceeasi cauza. Prima favorabila, a doua nefavorabila , pronuntata cu 7 zile mai tarziu , in acelasi proces,la alta judecatorie. In primul caz, ar fi putut fi invocata exceptia de necompetenta teritoriala, dar nu s-a facut ,deci a ramas definitiva . La a doua hotarare ,nefavorabila mie ,pronuntata de judecatoria "competenta teritorial"-(competenta relativa !) am facut recurs pentru nulitate (absoluta ) a documentului care a stat la baza procesului si , surprinzator, a fost respins ca nefondat. Intrebarea mea este:prin cererea de revizuire poate fi anulata prima hotarare,cea favorabila noua sau doar a doua ,asa cum scrie in cod de pr civ?? Are prioritate prima hotarare prin puterea lucrului judecat???
Va multumesc.
Aveti noroc, prin procedura revizuirii se va anula cea de a doua hotarare care va este nefavorabila.
Veti face cerere de revizuire a celei de-a doua hotarari in temeiul art. 322 alin. 7.
Aveti grija sa nu treaca termenul de revizuire care este de o luna de la data pronuntarii ultimei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire bcory bcory Buna ziua, As dori sa stiu cum ar arata o cerere depusa la instanta prin care solicit [b]transferul de competenta[/b] in rezolvarea spetei catre instanta ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa un recurs respins teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.S-a pierdut un proces la prima instanta.S-a respins si recursul .E vorba de anularea unui act de vc .Mai exista vreo cale de atac?Multumesc. (vezi toată discuția)