As aprecia raspunsul la urmatoarea speta: in urma cu 3 ani am donat tatalui meu uzufructul la un apartament (nud proprietar fiind soacra mea) si nuda proprietate la o casa (cu terenul aferent), la aceasta din urma ramanand uzufructuari eu si sotul. Intre timp, ni s-a nascut primul copil si, pe motivul survenientei de copil, am dori sa revocam/ anulam donatia, de comun acord cu tatal meu. Care este varianta cea mai ieftina sa facem acest lucru, prin instanta, notar sau avocat, tinand cont ca actele le-am perfectat la un birou notarial care ne-a taxat, la vremea respectiva, in jur de 70 mil ROL. De asemenea, la calcularea taxelor pe care le vom avea de platit, se va lua in considerare faptul ca preturile ambelor proprietati au scazut la aproape jumatate de pret?
Am discutat si cu un notar si aceasta donatie poate fi anulata daca ambele parti sunt de acord. Pe noi ne intereseaza, mai ales, daca este o diferenta semnificativa intre taxele ce trebuie platite, intr-o situatie sau alta. Multumesc, oricum, pentru raspuns!