avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie

Buna ziua!

As aprecia raspunsul la urmatoarea speta: in urma cu 3 ani am donat tatalui meu uzufructul la un apartament (nud proprietar fiind soacra mea) si nuda proprietate la o casa (cu terenul aferent), la aceasta din urma ramanand uzufructuari eu si sotul. Intre timp, ni s-a nascut primul copil si, pe motivul survenientei de copil, am dori sa revocam/ anulam donatia, de comun acord cu tatal meu. Care este varianta cea mai ieftina sa facem acest lucru, prin instanta, notar sau avocat, tinand cont ca actele le-am perfectat la un birou notarial care ne-a taxat, la vremea respectiva, in jur de 70 mil ROL. De asemenea, la calcularea taxelor pe care le vom avea de platit, se va lua in considerare faptul ca preturile ambelor proprietati au scazut la aproape jumatate de pret?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ELENA STELIAN , utilizator 10:17, 29 Aprilie 2010
Din cate stiu eu revocarea donatiei trebuie facuta prin intermediul instantei de judecata.
Am discutat si cu un notar si aceasta donatie poate fi anulata daca ambele parti sunt de acord. Pe noi ne intereseaza, mai ales, daca este o diferenta semnificativa intre taxele ce trebuie platite, intr-o situatie sau alta. Multumesc, oricum, pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donatie ELENA STELIAN ELENA STELIAN Buna ziua! As aprecia raspunsul la urmatoarea speta: in urma cu 3 ani am donat tatalui meu uzufructul la un apartament (nud proprietar fiind soacra mea) si ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)