Am vrut sa depun la casa de pensi cerere pentru trecerea de la pensie anticipata la pensie cu limita de virsta ,raspunsul a fost ca nu pot sa beneficiez de reducerea virstei standard de pensionare cu 2 ani,avind in vedere ca am beneficiat de pensie anticipata. A
Scuzţi că iar vă deranjez
Bună ziua
Mă numesc Dascalu Ana Maria născută la data de 28.02.1953
Sînt în pensie anticipată din data de 01.10.2009 cu dosar de pensionare nr. 162,,,,, al Casei de pensii al judetului X. A-şi vreu să ştiu de ce nu am dreptul la reducerea vîrstei standard de pensionare conform Art.48'2 al Legii 19/2000 pentru reducere de doi ani ,avînd în vedere că am născut şi am crecut patru copii i.Am cerut informatie de la Casa Judeţeană de Pensii X şi am primit următoare răspuns
"Având în vedere faptul că beneficiaţi de o pensie anticipată, veţi putea solicita pensia pentru limită de vârstă numai la împlinirea vârstei standard de pensionare, adică la vârsta de 59 ani şi 4 luni, în acest caz neavând importanţă numărul copiilor. "
Cu respect Dascalu Ana
ORDIN Nr. 340 din 4 mai 2001 - Normele de aplicarea Lg 19/2000
III. Referitor la pensia anticipată şi pensia anticipată parţială (Secţiunea a 2-a şi a 3-a capitolul IV din lege)
10. Pentru asiguraţii care au desfăşurat activităţi în condiţii deosebite şi/sau speciale de muncă şi care solicită pensie anticipată parţială, diminuarea prevăzută la art. 50 alin. (2) nu se aplică pentru numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare datorită condiţiilor respective.
Aceeaşi reglementare se aplică şi în situaţia persoanelor care beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare conform art. 48 din lege şi Legii nr. 128/1997 şi care solicită pensia anticipată parţială.
............................................................................................................
In concluzie: aveti dreptul la pensie limita de varsta la data de 28.06.2010 urmare reducerii varstei cu 2 ani pentru nasterea celor 4 copii
~ final discuție ~