Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta?
am un caz in care un descendent- cetatean strain doreste sa deschida succesiunea dupa tatal sau, cetatean roman, in conditiile in care insa mai exista un descendent minor. termenul de 6 luni de accpetare a succesiunii a fost depasit cu 15 zile.
Cetateanul strain a venit la funerallile tatalui sau insa nu a putut face acte de acceptare a succesiunii tatalui sau.
In cazul in care ar fi existat bunuri in strainatate si si le-a insusit pe acelea se poate considera ca a facut un act de acceptare?
Dansul sustine ca nu a cunoscut legea romana, care prevede un termen de 6 luni privind dreptul de optiune succesorala. nu detine niciun act care sa-l priveasca pe tatal sau sau averea tatalui sau.
Ma puteti ajuta in aceasta ipoteza? multumesc
PS: Ar fi o solutie o cerere de repunere in termen privind termenul de optiune succesorala, insa ma gandesc ca poate exista si alte variante.
nu se aplica si in acest caz principiul"nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii"? Eu zic ca acest principiu este aplicabil si in speta de fata. Daca aveti o alta opinie, puteti argumenta.
Anulare act
valentin popescu
Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)