avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea CONTESTATIE LAGISLATIE MILITARA : L51/2010
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

CONTESTATIE LAGISLATIE MILITARA : L51/2010

Am fost angajat al Ministerului Apararii Nationale incepand cu 1990 pana in 2008 ca militar sub diferite denumiri:,,MILITAR CU CONTRACT" , ,, MILITAR ANGAJAT PE BAZA DE CONTRACT", ,,SOLDAT,GRADAT VOLUNTAR" , fara sa-mi intrerup activitatea in minister , dar cu contracte pe perioade determinate, in functie de ordinele primite in unitatile militare in care am lucrat si nebeneficiind de o lege care sa reglementeze aceasta activitate. Am respectat aceleasi regulamente militare ca si cadrele militare in activitate si am participat si la misiuni in afara tarii. In anul 2006 a fost adoptata Legea 384 care reglementa activitatea acestei categorii de personal din cadrul Ministerului; care a fost puternic contestata datorita urmatorului fapt : categoriile de personal care isi desfasoara activitatea in acest minister sunt tratate diferentiat la sfarsitul activitatii ca militar desi toate categoriile sunt obligate sa se supuna acelorasi regulamente si ordine . A fost adoptata in acest an o modificare a respectivei legi prin Legea 51/2010 care nu a modificat mare lucru dar care are dupa parerea mea o neconcordanta in urmatoarele alineate:
Art. 18
(1) Vechimea in serviciu in calitate de soldat sau gradat voluntar este considerata vechime in serviciul militar si se ia in calcul la stabilirea pensiei, conform prevederilor Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii in perioada 24 decembrie 2006 si pana la intrarea in vigoare a prezentei legi constituie vechime in serviciu si se valorifica la stabilirea pensiei conform prevederilor Legii nr. 164/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."
Acest ultim alineat a fost introdus pentru ca cei care fost nevoiti sa paraseasca sistemul militar la implinirea limitei de varsta sa nu poata beneficia de prevederile legii 164/2001 desi au lucrat in aceleasi conditii cu cadrele militare si au respectat aceleasi regulamente militare.
Ce cale legala as putea urma pentru a ataca aceasta lege deoarec suntem destul de multi care contestam acet lucru si in multe orase din tara sunt pe rol in diferite stadii procese impotriva MAPN ?

Alte discuții în legătură

Soldat gradat profesionist beleaua_vs beleaua_vs Buna ziua! Am cautat pe google informatii dar nu prea am gasit mai nimic...am si eu 2 intrebari si anume: -daca ma angajez in armata ca soldat gradat ... (vezi toată discuția)
Pensie militara agache viorel agache viorel daca am fost militar angajat pe baza de contract 14 ani si8luni beneficiez cumva de pensie militara sau ce avantaje avem ca am lucrat la fel sau mai greu decit ... (vezi toată discuția)
Intrebare fulop_attila12 fulop_attila12 masi interesa daca are dreptul soldat gradat voluntar la concediu fara plata 50zile?????? (vezi toată discuția)