avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie, adeverinte alte sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie, adeverinte alte sporuri

sant nascuta la data 10.06.1955- ( am facultate de 5 ani )-am o vechime de27 ani si 8 luni ( 2 ani au fost somaj - din cei 27 de ani 14 ani si 2 luni am lucrat in gr -2 75 %
as dori sa stiu cand pot iesi la pensie..si daca da ce fel de pensie
* pensie anticipata partiala = 10.06.2010
** diminuare lunara din cuantumul pensiei = 30%
In completare la ceea ce a spus colegul meu, cererea de pensionare impreuna cu actele doveditoare le veti depune la casa teritoriala de pensii cu 30 de zile calendaristice inainte de a indeplini conditiile de pensionare.

Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc mult ... momentan sant in somaj pana la 1 nov ... trebuie sa intrerup somajul ca sa depun actele pt pensie pana pe 10 mai ?
ART. 44/Legea somajului.
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
g) ................................de la data solicitării pensiei anticipate
Daca dvs solicitati pensie cu 10.06.2010, de la aceasta data va inceteaza si indemnizatia de somaj.
am reusit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata cu penalizare pe 12.05.2010....dar eu indeplinesc conditiile de varsta pt pensie anticipata pe 10.06.2010.....am sansa sa ma mai pensionez tinand cont ca se ingheata pensiile anticipate de la 1.06.2010 ?????????? astept raspunsul ...!!!! multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala mariana horlaceanu mariana horlaceanu Buna ziua , Ma numesc Mariana Horlaceanu, sunt nascuta la 18.12 1953,sunt absolventa de studii superioare, 5 ani, curs de zi, si vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare Suzette Suzette La pensie anticipata partiala se ia in calcul ca stagiu de cotizare sporul pentru stagiul lucrat in grupa a II-a de munca ,astfel incat sa se indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata violeta panduru violeta panduru Ma numesc Violeta sunt din Lugoj,m-am nascut in 16.031956, am lucrat in grupa 2-a de munca 22 ani si11 luni , iar in grupa 3 de munca 6 ani si 2 luni. Am ... (vezi toată discuția)