avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatia de plata poate fi utilizata pentru recuperarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatia de plata poate fi utilizata pentru recuperarea unor sume PANA la un anumit nivel?

Exista vreun impediment legal pentru a folosi procedura SOMATIEI DE PLATA, in locul Legii 64 daca este vorba de o suma mai mare datorata pentru neachitarea unor lucrari efectuate conform unui contract asumat si semnat?
Cel mai recent răspuns: ContSters89081 , utilizator 09:38, 30 Aprilie 2010
Nu.
Daca e vorba de o suma sub 100.000 Ron va veti adresa Judecatoriei iar daca este peste 100.000 Tribunalului.
somatia de plata se foloseste in cazul in care avem o creanta certa ,lichida si exigibila .
Multumesc pt.raspuns. Exact acest aspect ma interesa.
Da, desigur. Ceea ce eu intrebam, insa, era daca exista o limita de suma pana la care pot apela la aceasta procedura. Am inteles din raspunsul Dlui.Avocat ca ar fi intr-adevar o suma limita, respectiv 100.000 Lei. Multumesc oricum pentru raspuns.
Nu, ati inteles gresit nu este vorba de vreo suma limita pentru a putea formula o cerere pentru a va putea recupera creanta in temeiul O.G. 5/2001 - deci pe calea somatiei de plata.

Este vorba de competenta materiala a instantelor. Astfel, asa cum am precizat, daca dvs. aveti de recuperat o creanta, certa, lichida si exigibila pana in 100.000 Ron, veti formula cererea de somatie de plata la Judecatorie. Daca aveti de recuperat o creanta, certa, lichida si exigibila, de peste 100.000 Ron veti formula cererea de somatie de plata dar la Tribunal.

In consecinta, puteti formula cererea de somatie de plata indiferent de nivelul creantei care o aveti de recuperat, doar ca trebuie sa stabiliti competenta - Judecatorie sau Tribunal.

Alte discuții în legătură

La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata urgent!!!! melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti cererea de somatie de plata pentru suma de 97.940 lei unde se introduce la judecatotie sau la tribunal? ca mai sunt penalizari in ... (vezi toată discuția)
Neplata facturii de catre societate caprice caprice Buna ziua, o societate x a prestat niste servicii pt o societate y, in urma carora societatea x a emis factura. Din acea factura societatea y a achitat doar ... (vezi toată discuția)