avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata facturii de catre societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata facturii de catre societate

Buna ziua, o societate x a prestat niste servicii pt o societate y, in urma carora societatea x a emis factura. Din acea factura societatea y a achitat doar partial o anumita suma. Acum dupa 6 luni de zile, societatea x a trimis o notificare catre sc y prin care ii cere sa plateasca in termen de 7 zile. Societatea y tot n-a platit nimic. Ce se poate face in cazu asta? Exista vreun temei legal, care ar fi urmatorul pas de facut? Se poate face o somatie de plata care sa se depuna la judecatorie? De mentionat ca intre cele 2 societati nu exista niciun contract, doar factura emisa, si comanda lucrarilor.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 14:28, 14 Mai 2012
Plata partiala a unei facturi, neinsotita de vreun refuz pentru restul de plata, reprezinta recunoasterea datoriei. Prin urmare, puteti depune la judecatorie o somatie de plata, intemeiata pe OG5/2001, dat fiind faptul ca aveti o creanta certa, lichida si exigibila. Taxa de timbru este de 39 lei + timbru judiciar 0,30 lei.Daca datoria este mai mare de 100.000 lei, competenta materiala apartine tribunalului.
nu este o datorie chiar asa de mare.....este vorba de aprox 80 milioane lei vechi, adica 8000 ron
Este competenta judecatoria in acest caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura emisa andreea36 andreea36 Buna-Ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am ... (vezi toată discuția)