avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata facturii de catre societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata facturii de catre societate

Buna ziua, o societate x a prestat niste servicii pt o societate y, in urma carora societatea x a emis factura. Din acea factura societatea y a achitat doar partial o anumita suma. Acum dupa 6 luni de zile, societatea x a trimis o notificare catre sc y prin care ii cere sa plateasca in termen de 7 zile. Societatea y tot n-a platit nimic. Ce se poate face in cazu asta? Exista vreun temei legal, care ar fi urmatorul pas de facut? Se poate face o somatie de plata care sa se depuna la judecatorie? De mentionat ca intre cele 2 societati nu exista niciun contract, doar factura emisa, si comanda lucrarilor.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 14:28, 14 Mai 2012
Plata partiala a unei facturi, neinsotita de vreun refuz pentru restul de plata, reprezinta recunoasterea datoriei. Prin urmare, puteti depune la judecatorie o somatie de plata, intemeiata pe OG5/2001, dat fiind faptul ca aveti o creanta certa, lichida si exigibila. Taxa de timbru este de 39 lei + timbru judiciar 0,30 lei.Daca datoria este mai mare de 100.000 lei, competenta materiala apartine tribunalului.
nu este o datorie chiar asa de mare.....este vorba de aprox 80 milioane lei vechi, adica 8000 ron
Este competenta judecatoria in acest caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura emisa andreea36 andreea36 Buna-Ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am ... (vezi toată discuția)