avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata factura Emisa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata factura Emisa

Buna-Ziua!
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am terminat de executat lucrarea iar beneficiarul, o firma mare, dupa ce a semnat de receptie ne amana plata cu toate ca au incasari mari . Va multumim.
Cel mai recent răspuns: andreea36 , utilizator 09:39, 20 August 2009
Faceti o actiune in instanta pe ordonanta 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale, la care sa atasati in copie conforma cu originalul factura respectiva si contractul sau comanda in baza carora a fost emisa...platiti o taxa de imbru de 39 lei si cumparati un timbru judiciar de 0,3 lei si introduceti actiunea la instanta competenta sa judece fondul - este o procedura care are un caracter urgent si daca faceti dovada celor de mai sus veti avea castig de cauza intr-un termen relativ scurt...puteti cere si penalitati sau dobanda legala. Sper sa va recuperati banii cat mai curand!
Formulati mai intai, in scris, o invitatie la conciliere, in care indicati nr. factura, contract, daca exista, atasand toate documentele, in copie.
Daca nu achita datoria si dvs. nu aveti prea multe interese sa pastrati relatia de business cu aceasta societate, exista pentru astfel de creante procedura somatiei de plata, in baza careia veti obtine o hotarare definitiva si irevocabila, dupa epuizarea celor doua proceduri, fond si cerere anulare, hotarare pe care o veti prezenta executorului judecatoresc in vederea popririi sumelor care vi le datoreaza acea societate.
Ar mai fi de vazut daca este si exigibila creanta...
certa, lichida si exigibila...
Certa si lichida este din datele prezentate.

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune sa fac? glo glo am avut un contract prestari servicii (dezapezire) cu o primarie . nu a platit nici la ora actuala primaria. ce fel de actiune sa face? care este procedura ... (vezi toată discuția)