avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce fel de actiune sa fac?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce fel de actiune sa fac?

am avut un contract prestari servicii (dezapezire) cu o primarie . nu a platit nici la ora actuala primaria.
ce fel de actiune sa face? care este procedura prealabila in cazul cu primariiile? la ce instanta depun actiunea?
faceti o actiune in raspundere contractuala, in care solicitati obligarea primariei la plata serviciilor..apoi investiti hotararea cu formula executorie si executati silit...in functie de valoarea contractului, daca nu depaseste 100.000 la judecatoria in a carei circumscriptie se gaseste primaria, daca depaseste 100.000 la tribunal
multumesc mult . dar mai am citeva nelamuriri fac actiune in drept comun sa o taxez la valoare sau merg pe comercial
Puteti formula o actiune in temeiul OUG 119/2007 (ordonanta de plata), atasand contract, facturi si alte inscrisuri doveditoare...nu e necesara vreo procedura prealabila!

Taxa de timbru este 39 lei, iar timbrul judiciar 0,3 lei - este o procedura urgenta, iar sansele de castig (daca exista o creanta certa, lichida si exigibila) sunt de 99,99%.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara pt somatie de plata hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog mult sa-mi spuneti cat e taxa judiciara pt o somatie de plata, suma care urmeaza recuperata este de 8739,69 lei. Am vazut mai multe ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura emisa andreea36 andreea36 Buna-Ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am ... (vezi toată discuția)