avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ordonanta de plata 119/2007
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ordonanta de plata 119/2007

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007?

39 lei + 0,30 lei?

fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, si altele imi solicita diferente de timbru. nu inteleg de ce depinde asta.

Ba chiar mi-a fost respinsa o astfel de actiune ca nelegal timbrata (e adevarat ca mi-a cerut in prealabil sa fac dovada achitarii taxei de timbru + timbru jud.) dar cum era sa fac dovada? trimiteam o copie dupa taxa judiciara + copie timbru judiciar? ca doar chitanta pt. taxa judiciara le-o depun in original si n-am specificat in cererea de judecata vreo serie si nr. al chitantei...le puteam trimite copii dupa orice chitante?

Ma poate lamuri cineva cu cat trebuie timbrate? ca nu mai inteleg.

Multumesc foarte mult!!!!
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 23:52, 27 Octombrie 2010
39 lei taxa judiciara de timbru si atasati timbre judiciare in valoare de 0,3 lei. Chitantele sau Op-urile se depun in original, atasate la cererea de chemare in judecata.
Daca v-au pus sa timbrati separat, inseamna ca nu ati specificat clar ce e vorba de o SOMATIE DE PLATA, si nu de o actiune de drept comun, care se timbreaza la valoarea creantei solicitate in actiune.
la ce va referiti cand spuneti ca n-am specificat ca este vb de o SOMATIE?

Am precizat clar ca e vb de CERERE DE EMITERE A ORDONANŢEI DE PLATÃ,
..."solicităm instanţei de judecată ca prin hotărârea ce o va pronunţa, pe calea procedurii instituite de OUG 119/2007, privind măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contracte comerciale, cu modificările ulterioare, să admită prezenta cerere şi în consecinţă să dispună obligarea debitoarei-pârâte la: ..."

asta poate fi considerata actiune de drept comun??? #-o
si de ce numai unele complete/judecatori...imi cer bani in plus...??? ideea este ca nici nu-mi specifica, decat ca trebuie sa depun suma respectiva, conform art. X, legea taxei judiciare...
Si eu am aceleasi nelamuriri . Poate cineva sa ne ajute cu explicatii pe concret ...
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere anulata ca nelegal timbrata marinelapolescu marinelapolescu Buna, Am depus o somatie pe 119/2007 ordonanta de plata, am timbrat-o 39 + 0,30 lei si mi-a anulat-o ca nelegal timbrata? (asta in ideea ca am mai depus ... (vezi toată discuția)
Actiune timbrata insuficient marinelapolescu marinelapolescu Buna, Ce se intampla daca am depus o somatie (og.119/2007) am timbrat 39 lei + 0.30 lei...si mi-au trimis in citatie mentiunea ca mai trebuie achitat 5,7 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut ptr a da o firma in judecata? mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Avem o firma care nu si-a respectat contractul si vrem sa o dam in judecata. Ce acte in afara de facturi, contract, dovada livrarii facturilor, ... (vezi toată discuția)