avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie facut ptr a da o firma in judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie facut ptr a da o firma in judecata?

Buna ziua,

Avem o firma care nu si-a respectat contractul si vrem sa o dam in judecata. Ce acte in afara de facturi, contract, dovada livrarii facturilor, taxa de timbru avem nevoie in instanta?????
Cel mai recent răspuns: lilella777 , utilizator 14:17, 14 Septembrie 2012
Redactarea actiunii, scurgerea termenului de plata si toate documentele mentionate de dvs, in dublu exemplar depuse la instanta de judecata.
Toate actele doveditoare ale nerespectarii de catre acea firma a obligatiilor contractuale, in cate 2 copii semnate pentru conformitate, cererea catre instanta competenta in 2 exemplare, chitanta originala doveditoare a achitarii taxei judiciare de timbru (a carei valoare difera in functie de calea pe care alegeti sa o dati in judecata, respectiv este de 39 lei daca introduceti cererea in baza OG 5/2001 somatie de plata sau OUG 119/2007 ordonanta de plata, sau taxa la valoare pe drept comun) plus timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru stefan2010 stefan2010 care poate fi taxa de timbru la valoarea ceruta de 37.225,84 ron suma reprezinta contravaloare lucrari in baza unui contract rest deplata facturat 14.169,59 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru alina oana alina oana Buna ziua, Pentru depunerea unei cereri de chemare in judecata, actiune in pretentii, fiind vorba de recuperarea un prejudiciu pentru ultima factura ... (vezi toată discuția)