avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu ingrijire copil

Caz concret: colega mea a lucrat in invatamant ca profesor suplinitor pe perioada determinata de 1 an , de la 1 sept 2005 pana la 31 august 2006. In 15 septembrie 2006 a nascut, data pana la care a fost in concediu prenatal, ulterior postnatal apoi a intrat in concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani. In 2008 a nascut al doilea copil, a intrat direct in al doilea concediu de ingrijirea copilului, care se termina in luna mai, 2010. Datorita faptului ca nu are loc de munca, doreste sa intre in somaj. De la fortele de munca i s-a spus ca acest lucru nu e posibil, pentru ca scoala i-a incheiat cartea de munca si contractul de munca cu 31 august 2006. Aveau voie cei de la scoala sa faca asta? Mai poate face ceva ca sa beneficieze de somaj? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:47, 29 Aprilie 2010
Urgent, nu.Poate apela la instanta...dar dureaza si ...costa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie SOTIA SOTIA X-(Buna! sunt Lavinia din Oradea si am niste nelamuriri! In prezent sunt in concediu de ingrijire al copilului pina la data de 4 nov 2006 si insarcinata cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate..... helisstalin helisstalin Sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata, pana la 31 aug 2010. Sunt insarcinata si in august 2010 voi fi un 7 luni de sarcina. ... (vezi toată discuția)