Acte necesare pentru eliberarea cartii de identitate
Prima carte de identitate se elibereaza la varsta de 14 ani, cu termen de valabilitate de 10 ani, de catre formatiunea de evidenta a populatiei de la locul de domiciliu ( resedinta) al persoanei in cauza, pe baza completarii unei cereri tip si a urmatoarelor documente: Certificat de nastere a minorului in original si copie Actul de identitate al unuia dintre parinti Certificatul de casatorie al parintilor in original si copie sau hotararea judecatoreasca de divort in original si copie, daca este cazul Actul prin care se face dovada spatiului de locuit in original si copie Timbru fiscal Taxa reprezentand contravaloarea cartii de identitate care se achita la ghiseul Serviciului de Evidenta Populatiei
In situatia in care copilul v-a fost incredintat si avind in vedere ca incredintarea este exclusiva (dreptul copilului de a avea legaturi cu ambii parinti nu inlatura aceasta exclusivitate), este foarte posibil ca organele competente pentru eliberarea documentului sa va ceara si o procura speciala din partea parintelui caruia i-a fost incredintat minorul. Puteti insa incerca, avind in vedere ca dreptul la CI este exclusiv al minorului, chiar daca la aceasta varsta acesta nu are capacitate de exercitiu deplina.
daca nu ai certificat de casatorie in original si nici hotarare judecatoreasca de divort, cum faci copilului buletin?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Buletin la 14 ani
floralin
buna seara.am fetita care face 14 ani pe 20 aprilie ,doresc sa stiu ce acte ami sunt necesare eu fiind divortata de tatal ei si recasatorita .vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)