avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SAGA C: FREE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SAGA C: FREE

Buna seara! Am un program Saga C- free pe care am lucrat anul 2009. Anul acesta
am introdus tot trim 3 si cand am dat pe calcul impozit pe profit , la validare mi-a spus ca nu am intordus impozitul minim...ca trebuie actalizate datele. Am descarcat din Saga C actualizarea de date ( fara sa citesc ca aceasta actualizare este valabila doar pentru cei care au cumparat programul #-o) si mi-a aparut o fereastra in care mi se cere codul....date pentru cei ce au cumparat programul. bine-nteles ca am renuntat la operatiune. Tragedia este ca nu mai gasesc datele din 2009...:((Sunt in vre-un fisier? s-au sters la descarcare? Poate cineva sa-mi spuna? Cu multumiri, Aura
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 09:19, 10 Mai 2010
Cel mai probabil datele nu sunt pierdute. Problema e ca bazele de date se actualizeaza, se fac modificari in ele la fiecare update. Probabil programul a ramas intr-o stare intermediara, intre vechea versiune si cea noua. Sunt convins ca cineva care se pricepe un pic la IT si la cum functioneaza Saga ar putea sa-l "repare".

Datele sunt tinute in fisiere DBF. Datele generale ale programului (utilizatori, firme, setari) sunt tinute in fisierele DBF din directorul "C:SAGA C.3.0".

Apoi, pentru fiecare firma in parte, exista date in directoarele 0001 - 00xx. Corespondenta intre directoare si firme este data de numarul firmei in ecranul "Configurare Societati".

Datele se mai salveaza si in mod automat in folderul salv_bd0xx, daca ati avut salvarea periodica activata.

Va sfatuiesc totusi sa achizitionati o licenta de update pentru program, e in jur de 350 lei pe an si va ofera update-uri foarte prompt ori de cate ori se modifica legislatia. In cazul asta cred ca va vor ajuta cei de la Saga sa va recuperati datele.
Multumesc pentru raspuns. M-am speriat degeaba. Eu am facut grseala de a instala Saga C in doua locatii diferite pe calculator. In final am gasit datele in discul C. :dance3:Problema este ca balantele nu mai sunt reale...imi lipsesc niste inregistrari..Trebuie sa mai fac sapaturi sa vad de ce .Bine ca nu s-au pierdut toate datele... Cat priveste cumpararea unui program, pentru mine ar fi o cheltuiala nerentabila. Numai bine! Aura
Buna seara! Daca mai urmareste cineva subiectul acesta poate ma ajuta cu un sfat.
1. Cum se inreg. o factura ce se incaseaza in aceeasi luna, dar in alta zi decat cea a emiterii, cu CEC.
2. Cum se inreg. incasarea unei facturi in luna urmatoare emiterii ei.
Astept cu nerabdare un raspuns. Multumesc, Aura
1. Nu prea am lucrat cu optiunea asta dar se face cam asa:
- intri in ecranul OperatiiCecuri BO emise primite
- selectezi contul 413 si adaugi cecul cu data scadenta, clientul, contul clientului si factura/facturile pe care le plateste cu cecul respectiv, Nota contabila 413=4111
- poti sa adaugi si alerta si in data scadenta iti va aparea o alerta referitoare la CEC/BO
- cand il incasezi poti sa inregistrezi la banca sau direct in ecranul de CEC/BO, Nota contabila 5121=413. Trebuie sa selectezi si CEC-ul care se incaseaza ca sa nu mai apara in Situatia cec/BO ca neincasat

2. La fel ca orice incasare de factura, nu sunt diferente.
Multumesc mult pt. sfat. Am incercat si a mers. :thumbup: In situatia asta nu mai fac si inreg. 5112=413 Cec remis spre incasare, ci trec incasarea direct 5121=413. Cred ca este corect si asa. Sa va mai urez o zi buna, dupa toata tevatura de ieri seara, care a bulversat toata tara?Aura

Alte discuții în legătură

Preluare date din revisalul anterior in cel nou? MOSOR MOSOR :help:Am instalat toate versiunile ReviSal (04;05;06;07) plus ultima 5.0.6.010. Cum se face preluarea datelor din cel anterior? Deschid noul ReviSal si intru ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)
Nu am voie sa incasez facturile cu cec sau bo? mulinita mulinita Am un magazin cu vanzare en detail de produse electronice.De regula vand cu factura si emit bon de casa.Se intampla insa sa vand si catre firme care nu ... (vezi toată discuția)