avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizari si sume retrase din salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizari si sume retrase din salar

Buna ziua, o intrebare: s-a procedat corect sau nu?
Lucrez intr-un magazin dealer al unei mari companii de telecomunicatii din Romania. Luna trecuta s-a intamplat ca din graba sau neatentie nu am reusit sa inregistrez o oferta de prelungire a unui contract cu 3 numere active pe cont. Oferta listata este doar ca nu s-a inregistrat electronic oferta incheeata si partea mai grava, suventionarea terminalelor achizionate de client. Asta nu a fost o problema, se mai intamplase, procedura care trebuia sa o urmez consta in trimiterea unui e-mail catre departamentul care opera manual oferta in sistem cu CC la toata lumea, in aceeasi zi de la vanzarea terminalelor.
Luna aceasta, inainte cu 2 zile de salar, s-au trezit ca defapt telefoanele nu apar operate in sistem, deci nu sunt subventionate, deci dealer-ul nu isi primeste banii pe telefoane. Decizia lor a fost de a ne imputa agentilor din locatie fara nici o decizie de imputare din salar suma celor 3 terminale. Astfel ne-am trezit fara o mare parte din banii care trebuia sa ii luam sa ne fie retrasi pentru a fi acoperita prostia celor care trebuia sa ne ajute cu operarea manuala a ofertei.
Acum intrebarea este: Trebuia sa ma anunte ca-mi vor retrage banii, printr-o decizie scrisa prin care noi agentii sa ne dam acordul semnat si sa recunoastem in cazul ar fi fost vina noastra sa ne retraga banii, sau au procedat corect?
Oricum, s-a descoperit a cui a fost vina, doar ca de o saptamana inca nu ne-am primit banii inapoi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:34, 29 Aprilie 2010
Trebuia facuta o cercetare disciplinara, stabilit prejudiciul, ascultati angajatii si apoi emisa o decizie care trebuia comunicata si care putea fi atacata in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de vodafone romania cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, In data de 11.09.2014, am fost contactat de angajatii Vodafone Romania. Mi-au propus semnarea unui contract pe 2 ani, pentru un abonament de ... (vezi toată discuția)
Speta - oferta angajare simo888 simo888 Am fost la niste interviuri la banca X, in urma carora mi-au trimis o oferta pe e-mail cu valabilitatea de 1 zi lucratoare, cu mentiunea daca sunt lucruri de ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un autoturism nou fără dotarea standard din ofertă. cum pot obliga dealerul să-mi dea mașina conform ofertei prezentate? Frigotehnic Frigotehnic Buna Ziua, In luna Ianuarie 2018 am achizitionat un autoturism nou de la reprezentanta VW Romania in care in oferta era specificat, ca autoturismul are ... (vezi toată discuția)