avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa ce se termina procesul pe conflict de munca, ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa ce se termina procesul pe conflict de munca, ce urmeaza?

Buna ziua. Am o problema cu un proces. Sotia mea a fost data afara pe motiv neintemeiat, a urmat un proces de un an si jumatate. Pe parcursul procesului am platit onorariul avocatului 1000 de lei, dupa 9 luni inca 500 de lei. Procesul s-a terminat luna trecuta. Am intrebat avocatul ce s-a intamplat cu procesul si mi-a raspuns ca s-a terminat dar ca sa aflu mai departe ce trebuie sa fac, unde trebuie sa merg s.a.m.d., mai trebuie sa-i dau inca 500 de lei.
Am trei intrebari:
1. E corect, moral, legal ceea ce face avocatul?
2. Ce trebuie sa faca sotia pentru a o ocoli (sau sa ocoleasca plata) in rezolvarea problemei?
3. Pe mai departe, pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata, daunele materiale si daunele morale cui trebuie sa se adreseza sotia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:11, 2 Mai 2010
Nu este prea corect si nici etic, dar nu stiu cum puteti sa-l ocoliti.Solicitati la arhiva o copie conform cu originalul de pe hotarare, faceti-o definitifa si irevocabila, cereti investirea cu formula executorie si apoi mergeti la un executor judecatoresc.Nu stiu ce intelegere ati avut cu avocatul asa ca nu mai comentez.
1. nu comentez.
2. ?
3. cerere directa al angajator sau/si adresati-va unui executor judecatoresc .
Stimate domn,
As dori sa precizez faptul ca doar pentru un divort care dureaza 2-3 termene onorariile incep de la 2000 de ron. Dvs ati platit 1500 de ron pentru un proces care a durat un an si jumatate si cu siguranta a fost destul de complex.
Intrebarea ar fi: e corect, moral, legal ceea ce faceti dvs?
Pentru a va raspunde la intrebari un proces se termina cu o hotarare definitiva si irevocabila.
Cand aveti hotararea vedeti ce dispune si puneti-o in executare.
Tot in hotarare va fi scris si despre cheltuieli, daca v-au fost acordate sau nu. Daca ati cerut prin cererea initiala daune morale atunci in hotarare instanta trebuie sa dispuna. Daca nu ati cerut in cererea initiala puteti face o actiune separata.
Precizari:
Procesul a durat 15 luni
termene de judecata au fost 5
cel mai scurt termen a fost 2 luni cel mai lung a fost 4 luni
a durat ptr ca s-a "uitat" sa se adauge la dosar de reg comertului adresa de inregistrare a firmei si a doua oara s-a cerut judecarea in lipsa. Deci, au ramas 3 termene din care unul de fond si practic in 2 termene a fost hotarata legalitatea cererii. Din astea 2 una a fost definitiva. Mai ramane una la care s-a discutat practic intreaga problema si anume a fost cea cu proba cu martor.
Stiu ca la un divort cu probleme se cer 2000 de lei dar ptr 5 termene 2000?
Eu sunt un pic mai practic. Stiu ca este barou si trebuie sa traiasca si avocatii, dar, daca acum o luna (martie 2010) avocatul a zis: "imi dai inca 300" si acum (azi) spune: "nu-ti spun decat daca-mi aduci 500" mi se pare nu stiu cum....
:(
Oricum, problema nu este cat iau avocatii pe procese ci ce sa faca sotia mea pentru a intra in posesia drepturilor salariale. Si, ca o observatie, angajatorul nu a platit 900 de lei sotiei, bani ce reprezinta concediul medical pe 2 saptamani si salariul pe inca o luna.
Pentru atata dauna 2000 de lei mi se pare...............................................................
Urata a fost formularea cererii, urata rau de tot:((
Nu se face asa
Cred ca din cauza unora ca el aveti dvs aceasta proasta reputatie. Pacat.
Onorariile avocatilor nu se stabilesc doar in functie de termene...ci de mai multi parametrii( specializare, experienta,performante.. etc) ca in orice profesie unii isi fac meseria mai bine, altii mai rau...pe de alta parte poate ca ar fi bine ca inainte sa angajam un avocat sa ne interesam, chiar sa mergem in istanta( sedinta e publica sa urmarim, nu doar sa ne plangem...pe urma , nu inteleg daca ati castigat sau ati pierdut...daca ati castigat, avocatul nu prea mai are ce face , ci executorul.

nu inteleg transele platite daca nu erau in contract...cat despre comentarii asupra onorariului trebuia sa le faceti la inceput ...desi , mi- e teama ca mai ieftin nu se poate( prectic avocatul asta a ramas cu mai putin de 1000 net....)

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca castigat in instanta daisys daisys Buna seara.O cunostinta a castigat drepturile salariale in instanta in februarie 2010 si in iunie 2010 s-a dispus investirea cu formula executorie.A avut ... (vezi toată discuția)