avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca castigat in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca castigat in instanta

Buna seara.O cunostinta a castigat drepturile salariale in instanta in februarie 2010 si in iunie 2010 s-a dispus investirea cu formula executorie.A avut domiciliu procesual ales la sediu avocatului.In februarie 2010 dupa ultimul termen cand s-a terminat procesul l-a sunat avocatul si i-a spus ca a pierdut procesul.Abia astazi intamplator am dat de sentinta respectiva si am constata ca a fost admisa si cu formula executorie.Ce este de facut in acest sens?Avand domiciliu la cab avocatului nu a primit nimic in timpul procesului si nici sentinta.I-am recomandat sa mearga la tribunalul respectiv sa ceara o copie dupa hotarare fara a lua legatura cu avocata lui.Se poate in tara noastra asa ceva,nu?Adica sa isi fi luat dreptul avocata si nu l-a mai anuntat?Va rog sa imi raspundeti ce ar trebui sa faca?Se prescrie cumva dupa 3 ani?Totusi este o hotarare executorie ce nu a fost pusa in aplicar.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 11 Februarie 2013
Partea va putea merge personal la arhiva instantei, solicita o copie xerox a sentintei, sentinta pe care apoi sa o investeasca cu formula executorie si sa o execute intr-un termen de prescriptie de 3 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii.

Aveti grija sa nu fi obtinut avocatul o astfel de investire si sa pastreze acea hotarare. In aceste conditii, tribunalul nu va mai elibera o noua sentinta investita ci doar una legalizata care nu va putea fi pusa in executare, neintrunind conditiile cerute de lege.
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand hotararea a devenit executorie..

Intrucat este inca in termen, trebuie sa se mearga la arhiva instantei si sa solicite eliberarea unei copii legalizate de pe hotarare .. dupa aobtinerea acesteia va trebui sa demareze procedura de punere in executare.
Dreptul la bani va apartine exclusiv.
Daca avocatul a luat el banii aveti dreptul de a obtine banii de la avocat.
In acest caz nu ar mai fi vorba decat de recuperarea banilor de la avocat.
Mergeti personal la arhiva instantei si cereti dosarul ca sa vedeti ceea ce s-a intamplat
.
Aveti dreptul de a va angaja alt avocat dar nu cred ca are sens sa procedati asa in cazul dvs. si cel mai bine ar fi sa va informati personal.
Veti spune la arhiva ca vreti sa puneti in executare hotararea si ei va vor raspunde daca exista sau nu o problema.
In februarie 2010 s-a dat hotararea prin care s-a admis cererea.In iunie 2010 scrie la portalul tribunalului "admite cererea.dispune investirea cu formula executorie".Avocata cu siguranta a cerut investirea executorie.Reclamantul nu stie nimic.Ultima data a vb cu avocata in februarie 2010 si i-a comunicat ca i s-a respins.Avand calitatea de reprezentant al reclamantului era singura care putea cere acest lucru.Totusi putea sa intre in posesia drepturilor banesti fara ca reclamantul sa aiba cunostinta de acestea si fata semnatura lui?El merge la arhiva sa ceara copie dupa hotarare dar daca deja e investit executoriu ce mai poate face?Exact asta am intrebat.Prescris inca nu e.Se poate sa fi luat ea banii?Daca da ce se poate face?Urmatorul pas care e?
Daca a luat avocata banii are dreptul sa ii obtina de la ea.
Ati primis raspuns de la mine dar nu ati inteles.
Problema exista cu avocata si de la ea se vor lua banii daca i-a luat ea in locul reclamantului.
Reclamantul nu poate lua din nou banii de la firma daca i-a luat avocata.

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata mark79 mark79 Am fost reclamat la procuratura de un vecin pentru tulburare de buna posesie chiar daca fara nici un temei. Procurorul a decis netrimiterea in judecata, dupa ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)