avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executor judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executor judecatoresc

Va salut pe toti forumistii!
Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de instanta!Am trimis notificare la partea care a pierdut litigiul de munca dar fara nici un raspuns si acum vreau sa iau leg cu un executor dar nu stiu procedura!
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 12:07, 21 Iunie 2009
In acest caz, depuneti o cerere de inceperea executarii silite la executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
La cerere atasati o copie de pe hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie.
Eu am primit comunicarea prin posta cu recurs in 10 zile,au trecut cele 10 zile si acum vreau sa imi recupereze cheltuielile de judecata!
La executor ma duc numai cu comunicarea primita?sau tre sa mai iau alte acte de la tribunal?Mentionez ca eu am domiciliul in alta localitate decit unde a avut loc procesul!
Multumesc!
Nu inteleg .... ce comunicare ati primit pentru ca in primul mesaj ati scris ca aveti hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie?
am primit comunicarea ca am cistigat procesul,cu cheltuieli de judecata de 3000 ron..scrie la sfarsit definitiva si executorie si cu recurs 10 zile de la comunicare....au trecut cele 10 zile de cind partea adversa putea sa faca recurs si nu a facut...acum vreau sa obtin aia 3000 ron ...cum tre sa procedez cu executorul?ce acte imi trebuie?
Trebuie sa mergeti la arhiva instantei sa vedeti daca s-a formulat recurs impotriva acelei decizii. Daca nu s-a formulat recurs , atunci depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe aceasta hotarare cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
Dupa obtinerea acesteia mergeti la executorul judecatoresc.

Intr-adevar, puteti pune in executare acea hotarare dar exista posibilitatea ca partea adversa sa formuleze recurs si sa castige si apoi sa procedeze la intoarcerea executarii silite.

Alte discuții în legătură

Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare si obligarea la despagubiri materiale si morale-cum procedam? cipriang4s cipriang4s buna ziua pe 7 iunie am avut ultimu termen in proces ,inculpatii au fost pedepsiti cu pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare si obligati la plata cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)