avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani imprumutati si nerestituiti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani imprumutati si nerestituiti

Buna ziua,

Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat pentru urmatoarea situatie:

In urma cu aproximativ o luna jumatate, i-am dat unei cunostiinte suma de 500 ron ca si avans pentru cateva piese de mobilier pe care urma sa le primesc in data de 10 aprilie.( restul sumei stabilite de acord comun ca fiind pretul respecivelor piese de mobilier, urma sa o achit ulterior primirii bunurilor). Mentionez ca nu am semnat niciun contract cu aceasta persoana, avand incredere in respectivul. Nu am alte dovezi ca i-am dat acesti bani nesemnand un contract, insa un prieten era de fata atunci cand am inmanat suma. De asemenea, nu stiu cum se numeste firma sa, nu stiu unde locuieste. Ce sanse am sa recuperez banii daca fac o plangere la politie? As fi luat in seama macar?
In data de 12 aprilie l-am sunat pe acest om, intreband de stadiul in care se afla bunurile promise. Mi-a spus ca nu sunt gata, dar pe 15 aprilie vor fi. In data de 15 l-am sunat din nou, mi-a spus ca abia in ziua respectiva a primit materia prima si ca pana a 2-a zi totul va fi gata si ca ma va suna chiar in ziua de 15 pentru a discuta si alte aspecte. De atunci nu mi-a mai raspuns la telefon. Am reusit sa mai vorbesc cu el in urma cu o saptamana cand mi-a spus ca a fost bolnav si ca l-am acuzat pe nederept ca nu vrea sa imi inapoieze banii sau sa imi ofere bunurile promise. Din naivitate am acceptat sa ne intalnim lunea aceasta(26 aprilie) ca sa imi returneze banii, urmand sa ma sune el. Apelul lui...l-am asteptat degeaba. Am incercat sa il mai sun eu, nu mi-a raspuns la telefon, iar de marti are telefonul inchis sau si-a schimbat numarul cel mai probabil.

Va rog frumos, sfatuiti-ma ce sa fac! Stiu ca suma este mica, dar as vrea sa stiu daca pot face plangere impotriva lui pentru faptul ca mi-a inselat increderea.

Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:06, 1 Mai 2010
da daca aveti vreun martor care a fost de fata cand iati inmanat aceasta suma este destul de bine puteti sa mergeti la politie si sa il denuntati dar mentionez faptul ca nu va intocmit nicio chitanta sau nu ati facut nici un fel de contract prin notar deci este foarte greu de spus eventual politia ar putea lua masuri pentru abuz de incredere
Formulati la la politia pe raza teritoriala a creia v-ati inteles cu meseriasul plangere penalla impotriva acestuia pentru infractiunea de inselaciune ,prev.de art.215 c.pen.
Scrieti in plangere toate amenuntele legate de respectiva persoana si de modul in care s-au desfasurat faptele si este posibil sa il gaseasca dupa numarul de telefon.
Este foarte dificil daca a avut cartela si a renuntat la aceasta si si-a schimbat numarul de telefon.
Poate , intre timp, ati aflat ce firma reprezinta, cum il cheama pe cel care a primit avansul, etc.
Daca nu aveti mai multe informatii, cum credeti ca, pentru 500 lei, se va pune in miscare actriunea penala si persoanele abilitate vor incepe sa cheltuie mult mai mult pentru identificarea faptasului. Fara contract, fara comanda, fara chitanta,etc. nici pe civil nu e prea simplu sa castigati.:(
faptul ca aveti un martor care a fost de fata la momentul producerii evenimentului este un lucru bun, dar faptul ca nu cunoasteti nici cele mai mici detalii despre persoana care v-a inselat, precum si despre firma pe care o reprezinta duce la un singur rezultat: puteti sa uitati ca va veti mai recupera banii vreodata. plangerea pe care ati face-o la politie va purta mentiunea AN si asa va ramane...
Sigur ca puteti face plangere la politie pentru inselaciune, dar va trebuiesc date de identificare ale faptuitorului, daca il cunoasteti, altfel solutionarea cauzei va fi destul de dificil de efectuat.
Dar este bine ca macar aveti numarul sau de telefon.
Eu va sfatuiesc sa faceti aceasta plangere, chiar in aceste conditii.

Alte discuții în legătură

Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Apeluri cu numar ascuns corina_alice corina_alice De mai mult de un an de zile ma confrunt cu o problema care a ajuns sa ma streseze. Primesc apeluri repetate, zilnice, cu numar ascuns atat pe telefonul fix ... (vezi toată discuția)