avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva procesului verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva procesului verbal

Dupa ce am castigat contestatia impotriva unui proces verbal, care sunt pasii pentru a anula amenda si punctele (retinerea permisului)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: savy , utilizator 10:16, 30 Aprilie 2010
Hotararea se va redacta, o veti primi la domiciliu. Asteptati sa treaca termenul de recurs, si in cazul in care Politia nu face recurs, mergeti sa legalizati hotararea si va duceti cu ea la Politie si la Administratia Financiara.
Buna ziua !
Cu hotararea definitiva si irevocabila va prezentati la politia rutiera ce v- a aplicat sanctiunea, aceasta fiind obligata sa o desfiinteze si sa va repuna in situatia anterioara( restituirea permisului de conducere ).
Cu stima !
In cazul admiterii unei contestatii impotriva unui proces- verbal de contraventie, prin dispozitiv instanta dispune anularea acestuia si exonerarea petentului de sanctiunile dispuse prin acesta.Hotararea obtinuta este atacabila cu recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii, iar in cazul in care nu se declara recurs sau se declara si se respinge recursul, va ramane definitiva si irevocabila hotararea de la instanta de la fond, astfel ca este necesara doar legalizarea cu aceasta mentiune si apoi ridicarea de catre dvs. a permisului.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta guvernului nr. 2/2001 a001122 a001122 buna ziua, citez, Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere v_p v_p mi s-a suspendat pemisul in urma unui accident. am actionat politia in instanta , am castigat procesul iar acum am in buzunar hotararea instantei care insa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)